Viszkis a vásznon

Film készül róla, az életéről, a hálás utókornak ne csak Gáspár Győzike vagy Kiszel Tünde legyen a mindennapi betevő. A fiatalok nem tudhatják, hogy egy határon túlról érkezett, Magyarországot édes hazájaként szerető fiatalember még a múlt évezred vége felé úgy döntött, a bankokban keresi meg a pénzét.

Rokonai nem dolgoztak ott, vissza nem térítendő hitelt sem kapott, ezért egy pisztollyal mondatta el, hogy szeretne jól élni, szép nőkkel szórakozni, és nem akar a megszerzett javak után adózni. Egy kicsit lámpalázas volt, fellépés előtt viszkivel erősítette a szívét, a becenév így ragadt rá. Egyszer elkapták, megszökött, ismét rajtaveszett, több mint tíz évet ült börtönben, mintarabként viselkedett, megbánást tanúsított, ma már ismét köztünk, a szabadnak mondott világban él.

Most pedig jött a hír: a Magyar Nemzeti Filmalap 1,1 milliárd forinttal támogatja Antal Nimród rendező Viszkis címmel készülő mozifilmjét. Vélhetően szép történet lesz, hosszú és tanulságos. Életrajzi ihletésű, az előzetes szerint. Az előkészületek már befejeződtek, hamarosan a forgatás is kezdődhet.

A gyerekek új példaképet kapnak a Big Brotherből Renató, Pongó, a Való Világból Oki és Baukó Éva, a TV2-ben pózoló Berki Krisztián után ismét egy sztár életútját követhetik, poszterét ragaszthatják szobájuk falára, és mondhatják, hogy annyi elismerést, hírverést és természetesen pénzt szeretnének, mint amennyit kedvencük megkapott.

A viszkisfilmet nem kevesebb, mint 130 helyszínen rögzíti majd a stáb. A tervek szerint 2017 tavaszán lesz látható a mozikban – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében. A szereplők és a leendő szponzorok névsorát az alkotók csak a forgatás előtt hozzák nyilvánosságra.

Kifúrja az oldalamat a kíváncsiság: a felsorolásban, hány bank (támogató) nevével fogunk találkozni?