2020-ban Effekt 2030-díjat kapott a Telenor

A vállalatok példamutató, újító és hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait ismeri el az Effekt 2030-díj. A koronavírus-járvány okozta helyzetre reagálva az idén új kategóriát is alapított a díjat szervező egyesület: „A legpéldamutatóbb munkáltató”; e kategória első helyezettje lett a Telenor Magyarország.

A vállalati felelősség 4 arca című online konferencián adta át az Effekteam Egyesület az Effekt 2030-díjakat. Az általános kategóriákon túl idén a járványhelyzetre válaszként létrehozott új, ’COVID-19 megoldások a közösségért’ kategóriában is pályázhattak a vállalatok. A díj szakmai zsűrijének egyhangú döntése alapján a legpéldamutatóbb munkáltató díját a Telenornak a karantén idején alkalmazott vállalati gondoskodási programja, az #ittvagyunkegymásnak nyerte el.

Magyarországon a karantén kihirdetését követően a Telenor már az iskolák előtt bezárta törökbálinti székházát, és a kritikus munkaköröket kivéve, a munkavállalók biztonságát szem előtt tartva, az elsők között vezette be az otthoni munkavégzést, egyúttal kidolgozta az #ittvagyunkegymásnak koncepciót.

Digitális oktatási programjának, a HiperSulinak szakmai csapata az iskolabezárások bejelentését követő 24 órán belül javaslatcsomagot ajánlott a szülőknek és pedagógusoknak, hogy kapaszkodót adjon szaktudásával. A vállalat a kialakult helyzetre való tekintettel minden üzleti és lakossági számlás és kártyás ügyfelelének 100 GB ajándék adatforgalmat adott.

Munkatársai részére mentálhigiénés segítő hálózatot alakított ki, és egyik napról a másikra szervezte meg az ételkiszállítást a munkatársaknak és családjuknak. A vállalat vezetőit webinarokon oktatták, hogy hatékonyan irányíthassák a távmunkát, és mintegy 700 kollégát részesítettek a sajátos helyzetben alkalmazható képzésben. (A pályázati programok itt találhatók.)