Jönnek a 2. személyi számú irtóztató fúriák?

Az ember naivan azt gondolja, hogy Kövér házmester szokásos bunkóságának egyike volt az, amikor azt mondta, hogy szánalommal tekint azokra a képviselőkre, akiknek személyi száma 2-essel kezdődik. Nos, nem. A bajszos ember csupán megfújta a harci kürtöt. Innentől kezdve megindulhat a támadás a politizáló nők ellen. (A nyitó képen: a magyar parlament “fúriái”: Kunhalmi Ágnes,Vadai Ágnes. Szél Bernadett, Szabó Tímea.)

Nem is akárhogyan.

Egy bizonyos Ágoston Balázs – aki egyébként a Demokrata egyik vezető újságírója – a meggyalázott Magyar Nemzetben elképesztő szöveget tett közzé. Milyen is az a nő, Ágoston szerint, aki a politikába avatkozik?
Az első típus: zavarodottan illegeti magát nyári ruhácskában a kamerák kereszttüzében, csukott ajtóknak szalad neki, összekeveri az el-ypszilont és a j betűt, náci írónak véli Nyírő Gyula pszichiátert vagy épp csillapíthatatlan kacarászásba fullasztja saját sajtótájékoztatóját. Szimplán bugyuta, irracionális karriervággyal. De legalább nem elvetemülten gonosz.

A másik típus az Angela Merkel-féle. A “Berlinben a rosszul szabott, Honecker szagú NDK-s konfekciókosztümben feszülő megkeseredett kudarc”. Tartalomhoz a forma, formához a tartalom.


A harmadik típus: az eszelős, habzó szájjal gyűlölködő fúria.Ha kizökken az idő, és hatalmat kaparintanak a kezükbe, azonnal vér csorog a szájuk szélén.

Mindez a szerző szerint a francia forradalommal kezdődött A Marianne-okkal, a kültelki szövőnők fogatlan röhögésével. Az örök baloldal első terroruralmával.

Kívül-belül olyan zaklatott csúfságok jöttek utánuk, mint Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Dolores Ibárruri, Hámán Kató, Duczynska Ilona, az ávh és az internacionalista baloldal elvtársnői szerte a világon. “Megannyi elrontott élet, a feminista ideológia mögött szűkölő keserves gyűlölet, mindenféle kielégítetlenségből fakadó sötét életbosszú. Nő számára elképzelhetetlen ennél irtóztatóbb végzet. Ezért elmúlt, szabadabb korokban a bölcsek gondosan elzárták a közhatalom grádicsait a zilált, bolygó lelkek elől.”

Meg van ez az ember bolondulva? Két évvel a választások előtt nekimegy a 2-es személyi számmal rendelkező magyar embereknek? A lakosság felének?

Hát szándéka nem ez. Tulajdonképpen az ellenzék térfelén egyre erősödő nőpolitikusok lejáratása a célja. Szabó Tímea, Donáth Anna, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes egyre komolyabb szerepet látszik a politikában. És láthatóan attól tart a Fidesz propagandagyára, hogy két év múlva egy fess, okos “fúria” lép majd fel a dagadt, trottyos diktátor kihívójaként, mint az egyesült ellenzék közös jelöltje.