A Borkai-sztori folytatódik

Tegnapi számunkban ízelítőt adtunk Dezső András kollégánknak a hvg360-ban megjelent oknyomozó írása első részéből: „Zsoltra kifejezetten nyomultak a lányok” – a Borkai-sztori eddig ismeretlen részletei címmel. A hvg360 mai számában újabb részletek olvashatók a Borkai-sztoriból; ebből valók az alábbiak, amelyek minden bizonnyal elsősorban az Infovilág győri olvasóit érdekelhetik:

„Borkai Zsolt éppen a barátaival lovagolt… Kajárpéc környékén 2019. február végén, amikor fontos telefonhívást kapott. Nem sokkal később érte jött a sofőrje, ő pedig lelépett. Amikor bő másfél óra múlva, sápadtan visszatért… először a lovastúrán szintén jelen lévő barátjával, Rákosfalvy Zoltánnal beszélt valamit, majd Tamásra és Ervinre nézve odahívta őket is, azzal a megjegyzéssel, hogy ti is érintettek vagytok, jobb, ha tudtok róla.

Rákosfalvyék ekkor tudták meg, hogy Borkai a lovastúráról azért ment el, mert Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója akart vele találkozni… A találkozó annyiban nem volt spontán, hogy Molnár Ágnes, a Fidesz regionális igazgatója korábban már jelezte Borkainak, hogy Kubatov sürgősen beszélni szeretne vele, ezért keressen egy biztonságos helyet, ahol találkozhatnak. Az Aranyhal éttermet (Győr-Gyirmót, Ménfői út 83.), ahol végül találkoztak, Borkai jelölte meg.

A találkozóról visszatérve a polgármester Tamásnak és Ervinnek azt mondta, hogy Kubatovtól megtudta: az adriai hajós buliban képek készültek, ezeket a fotókat pedig focistakörökben próbálták eladni, így szerzett erről tudomást a pártigazgató is. A polgármester megnyugtatta a barátait, hogy ne aggódjanak, csak néhány fotó van, és majd „az ügyvéd úr”, azaz Rákosfalvy intézi az ügyet. „Nekem úgy jött le, hogy ők ketten előtte már megbeszélték, hogy mit csinálnak, illetve az elhangzottak alapján a Kubatov kérte Zsolttól, hogy ezt rendezzék, ő pedig Rákosfalvyra bízta ezt a feladatot” – emlékezett vissza a tanyán elhangzottakra vallomásában Tamás.

Az Aranyhal étterem egyik hátsó zugában Kubatov és Borkai találkozója feszült légkörben zajlott. „Gábor leült velem szemben és közölte velem, hogy Budapesten kompromittáló felvételek és videók keringenek rólam. Lehet, hogy nem ezt a szót használta, de ez volt a lényeg. Mondta, hogy egy hajón vagytok és ott készültek.

Mondtam neki, hogy én csak képekről tudok, szerintem nincsenek felvételek, viszont ő közölte, hogy biztos vannak felvételek, mert azokat is látta – emlékezett vissza vallomásában Borkai arra, ami elhangzott, amikor találkozott Kubatovval.

Csakhogy Borkai elhallgatott valamit Kubatov előtt. Valamit, amit akkor a barátai közül is csak Rákosfalvy tudott. Azt, hogy 2018 júliusában, alig másfél hónappal a hajós buli után felkereste őt egy ismert győri figura, az ETO egykori focistája, Póczik József. Mégpedig a hajón készült fotókkal…

A volt labdarúgó többször kereste őt a hivatali számán azzal a szöveggel, hogy egy nagyon fontos ügyben szeretne vele találkozni, de Borkai csak a sokadik üzenetre reagálva ment bele abba, hogy a városháza épületével szemben lévő Rába szálló előtt összefusson vele. Póczik akkor mondta el neki, hogy vannak felvételek a hajós buliról, sőt, át is adott egy-két képet, de ezek nem intim képek voltak. Borkai vallomása szerint akkor Póczik egy zavaros történettel állt elő, arra utalgatott, hogy „jobbikos megbízásról van szó”, és „amúgy is milyen szemétség ez, hogy felvételeket készítenek”, de majd ezt ő intézi Budapesten. Borkai a találkozó után azonnal értesítette Rákosfalvyt telefonon, és abban maradtak, hogy várják, mi lesz a következő lépés…”

A cikk teljes terjedelmében a hvg360-ban olvasható.