A győri városháza szerint az ilyesmi nem közügy

Az Infovilág olvasói már tudhatják: a győri városháza marketinggel megbízott hivatalnoka – azután,  hogy lapunk a polgármestert kérte föl a város sok helyütt erősen kifogásolható helyszíneiről szóló írásaink alapján állásfoglalásra – pár szavas levélben válaszolt szerkesztőségünknek, azt állítván, hogy a többi között Bécsi-kapu téri düledező Schäffer-ház, a karmelita épülettel szembeni szeméthalom, a Szabad sajtó (vajon meddig lesz ez a neve?) utca omladozó épületfalai, az évek óta bezárt múzeum a Széchenyi téren, a roskadozó pénzügyi palota, a Rákóczi utcai (meg pl. Kossuth Lajos utcai) borzalmas állapotú házak, a bokatörő lyukakkal tűzdelt Szt. István út/Aradi vértanúk útjai kereszteződés, az elképesztően elhanyagolt vasútállomás, a konyhaszagúvá és rendetlen raktárrá degradált Széchenyi téri műemlék házak, a pokoli hőséget árasztó Duna-kapu tér  (soroljuk még? itt részletek olvashatók: https://www.infovilag.hu/2019/06/18/gyor-varoshaza-eldontotte-a-hivatal-mi-szamit-kozerdeknek): NEM KÖZÉRDEKŰ ÜGY. Ő csak tudja, képzettsége minden bizonnyal predesztinálja arra, hogy a városháza nevében válaszoljon az újságírói megkeresésekre, majd pedig ex catedra kijelentse, hogy NEM.

Csakhogy ez nem így működik, kedves hivatalnok úr! Születése, tehát csaknem nyolc évtized óta Győrött élő olvasónk, a városért egykor évtizedeken át sokat tett és tisztelt família leszármazottja fordult lapunkhoz mindennél többet mondó/mutató felvételekkel. Az újvárosi Zúgó utcában lett volna dolga, útvonalként az Iszkápa közt és a Tűz utcát választotta.  A látványt (amelyről úriemberként megjegyzi, hogy „az önkormányzat bizonyára nem tud róla”) megörökítette. Bizonyságképpen megtekintette az interneten a két közterületről 2012-ben készült fotókat, amelyeken nyoma sincs annak a szemétdobnak, amely ma ékesíti a területet.

Persze, ha most megkérdeznénk a torony alatt csücsülő hivatalnokot, közügy-e – mondjuk – a köztisztaság, a közegészség – minden bizonnyal gondolkodás nélkül, automatikusan rávágná: NEM KÖZÜGY. Feltehetően a főnöke is ezt mondaná.

Hát akkor tessék gyönyörködni a frissen készült felvételekben!