Boldogulj, ne csak az anyanyelveden!

A Pannon Egyetem pályázatot nyújtott be a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítását, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire felkészítését szolgáló felhívásra. A tavaly január 1-jén kezdődött és 2020. december 31-én záruló, „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot a szakminisztérium 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti.

A kezdeményezés célja a középfokú oktatásban részt vevők nyelvtudásának javítása, továbbá a tanulók segítése abban, hogy sikerrel felkészülhessenek az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a veszprémi központú egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara, valamint a nagykanizsai kampusz vesz részt. A Pannon Egyetem angol és német nyelvi mesterszakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív nyelvi foglalkozásokat és táborokat Veszprém, Zala és Fejér megye 2200 középiskolásának. Ezzel párhuzamosan folyik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.

A Pannon Egyetem július 1–5. között rendezi a veszprémi kampuszon nyári idegennyelvi táborát, ahová 120 középiskolást várnak. A nyelvi tábor foglalkozásai az interaktivitás és a gyakorlat-orientáció jegyében zajlanak majd az élménypedagógia módszertani elvei szerint, és a szabadidős programokat is a célnyelven tartják meg. A táborban délelőttönként az Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon tanuló tanárjelöltek oktatnak angolul és németül.

A tábori esti programokat színesíti, hogy a diákok megismerkedhetnek a Pannon Egyetem dél-afrikai, ghánai és kenyai hallgatóival, az ohiói Otterbein University mesterképzésben részt vevő diákjaival, továbbá a Burgenlandi Pedagógiai Főiskola tanítójelöltjeivel is.