Biztos befektetés az ingatlan

Látványosan bővítette ingatlanállományát a Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap. A június elején 677 millió forintért vásárolt 11 budapest-belvárosi lakással az alapban kezelt ingatlanok értéke meghaladja a négyezermillió forintot, ezzel az alapban kezelt vagyon töltöttségi mutatója 85%-os, az ingatlanalapok között kiugróan magas szintet ért el.

A 84 lakásból álló ingatlanállomány 96%-os bérbeadottsági mutatójának köszönhetően a pénzügyi termékkel elérhető éves hozam 9,1%.[1]

Az ingatlanalapok közül egyedüliként többségében lakóingatlanokba fektető Duna House alapja a Budapest VI. kerületi, Király utcai Central Passageban vásárolt 11 ingatlan. A Gozsdu-udvar közelében elhelyezkedő társasház lakásai, rövid és hosszú távú lakáskiadásra is tökéletesen alkalmasak, így kiemelkedő hozamtermelési lehetőséget kínálnak a jelenlegi erős belvárosi kereslet mellett. A 36–99 négyzetméter közötti – szintén kiadási céllal üzemeltetett – lakásokat egy spanyol befektetői vállalkozástól vette meg az ingatlanalap.

Czeiler-Fóris Angelika, az Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezetője tudósítónknak elmondta, hogy a most vásárolt budapest-belvárosi lakások nagyon jó hozamot ígérnek, tökéletesen alkalmazkodnak a cég üzletpolitikájához. A Duna House Első Magyar Lakás Ingatlanalapban így már csaknem száz, folyamatosan növekvő értékű ingatlanuk van a befektetőknek.

A Duna House két éve hozta létre az első ingatlanalapját, amelynek segítségével bárki pénzügyi befektetésként, közvetlen lakásvásárlás nélkül lehet részese az ingatlanpiac előnyeinek és kimagasló hozamának. Az alap kezelt vagyonának értéke megközelíti az 5 milliárd forintot.

[1] A BAMOSZ által publikált 2019. 06.18.-i adatok alapján.