Acer ConceptD: a mindent kielégítő sorozat

Az Acer ma bejelentette kiváló új noteszgépeit, asztali pc-it, monitorjait. Ezáltal bővült a ConceptD-termékpaletta, erős eszközöket kínál tartalomgyártóknak és alkotóknak.

Az eddigi választékot remekül kiegészítik a ConceptD 3 notebookok, amelyek között kínálja a gyártó a ConceptD 3 Ezel alakítható notebookot mindenekelőtt a folyton úton, mozgásban lévőknek. Az erőteljes ConceptD 100 asztali pc-t tartalomgyártásra tervezték, olyan szakemberek számára, akik kisvállalkozásban dolgoznak, kreatív stúdiókban. A ConceptD monitorok triója pedig – a ConceptD CP5, a ConceptD CP3 és a ConceptD CM3 – elsősorban grafikus szakemberek számára készült.

A ComceptD sorozat számos olyan eszközt takar, amely kreatív szakemberek számára nélkülözhetetlen. Kezdve a tervezőgyakornokoktól a YouTube-gurukon át a CAD-dizájnerekig, videóvágókig, illusztrátorokig, az animációs szakemberekig bezárólag.

Fókuszban a tervezőgyakornokok, szabadúszó dizájnerek és apró dizájnstúdiók: teljes körű opciós kínálattal, magas teljesítménnyel érkeznek a ConceptD 3 notebookok. Erőteljesek – az erő elegendő komplett CAD-munkák elvégzéséhez, ehhez megvan a megfelelő sebesség és hatékonyság. A ConceptD 3 Ezel és ConceptD 3 notebook-vonal előtérbe helyezi a kijelzőt, konkrétan a grafikus specifikációk irányát. Ezek az eszközök vékonyabbak, könnyebbek, akár a hagyományos, akár pedig az alakítható verziókról van szó. Két verzióról, a 14 és 15,6 hüvelyk átlójú kijelzőkről beszélünk, így bármikor, bármilyen környezetben könnyedén bevethetők ezek az eszközök, akkor is, ha menet közben kell dolgozni velük.

Az innovatív ConceptD 3 Ezel alakítható notebook, amely arra lett tervezve, hogy számtalan lehetőséggel ruházza fel a kreatív szakembereket. Megkapó, háttér-világításos billentyűzet, fémötvözetből készült burkolat, valamint a luxust idéző, hatalmas üvegfelületű trackpad támogatja a többujjas gesztúrákat is. Az Acer innovatív Ezel zsanérja legalább annyira sokoldalú használattal látja el az eszközt, mint amennyire elegáns, a használóknak megadja a lehetőséget arra, hogy 6 használati mód közt választhassanak. Rendelkezésre álló módok: rajzoláshoz, prezentáláshoz; de van állítható mód, hagyományos laptopmód, pad-mód, megosztás-mód is. A 18 órás akkumulátor-üzemidő nagy előny, az eszköz igazi segítség a kreativitáshoz, programozható billentyűivel, és számos konnektivitási opciójával, mint a 7.0 SD-kártyaolvasó, vagy az USB Type-C Thunderbolt 3 aljzat. A gép mindössze 1680, illetve 1950 gramm.

A notebook 14 vagy 15,6 col képátlójú FHD Pantone érintésérzékeny kijelzőt kapott, amely teljesen lefedi az sRGB színpalettát. Ez az élethű színeket visszaadó kijelző tökéletes rajzoláshoz az Acer Active Stylus-a segítségével, 4096 fokozatú nyomásszinttel. Mindemellett a ConceptD Ezel Intel Core 10. generációs Core i7-10750H vagy Core i5-10300H processzorokkal lett felszerelve, akár NVIDIA Quadro T1000 (PRO verzió) vagy GeForce GTX 1650Ti GPU-kkal és 1 TB PCIe SSD háttérárral érhetők el. A notebookok tehát elég erősek ahhoz, hogy ne csak rajzok és skiccek elkészítéséhez használhassák őket, hanem animációs és 3D modellezésekhez is elegendő teljesítményt nyújtsanak. Mindezt 40 dB-vel csendesebben.

A ConceptD 3 nagy teljesítményű laptop; elegáns házat, időtálló dizájnt kapott, lehetővé téve a munkát és kreativitás gyakorlását menet közben is. Ideális azoknak, akik a hagyományos formavilágot és küllemet részesítik előnyben, 20 óra akkumulátor-üzemidővel pedig a kreatív munkát végzők elegendő rugalmasságot kapnak ahhoz, hogy feladataikat hatékonyan elláthassák. NVIDIA Quadro T1000 (PRO verzió), vagy GeForce GTX 1650Ti GPU, valamint a legfrissebb, 10. generációs Intel-processzorok állnak rendelkezésre. Mindezek által az eszközt 2D vagy 3D munkavégzésre tervezték, olyan esetekre, amelyeknél a színhűség és színminőség az egyik legfontosabb tényező. A gép 14 vagy 15,6 col képátlójú FHD Pantone-szabványú kijelzőt kapott.

A ConceptD 100 asztali PC ideális grafikus központú 2D-munkákhoz, 3D CAD modellezéshez, mindent megadva, ami profi alkotók és multimédiás előadótermek számára elengedhetetlen. A ConceptD 100 asztali PC erőteljes, 9. nemzedékű Intel Core processzort és NVIDIA GeForce vagy Quadro GPU-t kapott. A kis formátumú pc akár 256 GB ultragyors SSD tárhellyel is kérhető, teljes körű konnektivitással és 32 GB DDR4 RAM-mal. A ház előlapján található ventilátor, valamint az oldalsó ventilátorok hűvösen tartják a mini munkaállomást, ráadásul a zajszint sem éri el a 40 dB-t, ami nagy előny például a könyvtári munkában.

A ConceotD CP5 és ConceptD CP3 monitorsorozat a professzionális grafikus alkotókat célozza, valamint az olyan videóvágókat és animációs szakembereket, akiknek nagy teljesítményű, egyedülálló színhatékonyságú és megbízható kompatibilitású monitorra van szükségük. Mindkét monitort azok számára fejlesztették a tajvani gyár mérnökei, akik számára fontos a felbontás, a színhűség és hatékonyság, a széles skálán mozgó színpaletta, a munka HDR-tartalmakkal, magas képfrissítési ráták,az éles képek; tehát nagy kijelző kell nekik a  hatékony munkához.

A CP5271U modell Delta E<1 szintű színhatékonyságot hordoz, Pantone-szabványú kivitellel, ezermilliónál több színárnyalat-megjelenítéssel. Ahhoz, hogy a legkitűnőbb legyen az összhatás, WQHD 2560×1440 képpontos felbontást, VESA DisplayHDR 600 szabványt, AdaptiveSync-kompatibilitást és túlhajtással 170 Hz képfrissítést kapunk, ideálissá téve az eszközt professzionális videóvágáshoz és CG-munkákhoz. A monitor 99 százalékos Adobe RGB-lefedettséggel rendelkezik, gyors, 1 ms GTG válaszidővel az élethű képmegjelenítésért.

A ConceptD CP3 monitor, amely ugyanúgy a profi videóvágókat, animációs szakembereket és grafikus dizájnereket célozza, mint nagy testvére – 98 százalékos DCI-P3 színskála-lefedettséget nyújt, WQHD 3840×2160 felbontással, akár 165 Hz képfrissítéssel, VESA DisplayHDR 400 szabvánnyal.

A ConceptD CM3 monitorsorozat igazából a profi grafikusok megjelenítője, valamint az olyan fotósoké, akik olyan monitort keresnek munkájukhoz, amellyel könnyen megjeleníthetik részletesen munkájukat, valamint 3D tartalmakat is futtathatnak. Ez az eszköz ideális azok számára, akik gyorsan, magas szintű színhatékonysággal, egyedülálló HDR-támogatással és megbízható kompatibilitással akarnak dolgozni.

A CM3271K modell 4K UHD 3840×2160 kijelző panele 4 ms GTG-válaszidővel rendelkezik, 60 Hz képfrissítéssel és széles színpaletta-lefedettséggel. Az eszköz kompatibilis az AMD Radeon FreeSync szabvánnyal, emellett Pantone, Delta E<2 tanúsítványokkal, valamint VESA DisplayHDR 400 támogatással is ellátták.