Akár hét és fél évet kaphat az ittas orvvadász

Az 50 éves férfi vadászati tilalom alatt lőtte ki a vadat – tiltott vadászati eszköz, hangtompító használatával. Az őzbakot – akkor kiskorú – unokájával együtt el is lopta. A férfit három bűncselekménnyel: orvvadászattal, lopással és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség. Az időközben nagykorúvá vált unokájával szemben az ügyészség az eljárás megszüntetéséről határozott – írja lapunknak küldött közleményében dr. Takács Péter főügyész. (A nyitó kép forrása: haz.de.)

Az ügyészségi vádirat szerint a vadász képzettségű férfi, aki egyetlen vadásztársaságnak sem tagja, az idén januárban közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett ült be az autójába, melyet – akkor még – 17 éves unokája vezetett. Az autó hátsó ülésén volt a férfi engedéllyel tartott kispuskája, melyre tiltott vadászati eszközt, hangtompítót erősített.

Amikor megpillantotta a három legelő őzet, a férfi az unokáját az autó leállítására szólította fel, magához vette a lőfegyverét és az autó jobb első ajtajának támasztva lelőtt egy őzbakot annak ellenére, hogy akkor vadászati tilalmi idő volt.

A 350 000 forint értékű őzbakot a férfi az unokája segítségével hazavitte, ahol azt kizsigerelték. Akkor érkeztek meg hozzájuk a rendőrök.

A férfi a cselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben a halmazati szabályok szerint hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.