Al Di Meola hangversenye a pécsi Kodály-központban

Al Di Meola több mint 35 éve van színpadon, munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már neki „A világ legjobb gitárosa” címet. 

Stílusának sokszínűsége mindazokból a hatásokból táplálkozik, melyek a latin salsától a spanyol flamencóig, Astor Piazzola tangóitól a contemporary- és fúziósjazz-irányzatokig meghatározó vonulatokként épültek be korunk zenei világába. Zenei fejlődését Larry Coryell határozta meg leginkább, akit a fúziós zene keresztapjának nevezett. 
Pályáján számtalan művésszel dolgozott együtt: Luciano Pavarottival, Paul Simonnal, Phil Collinsszal, Santanával, Larry Coryellel, Wayne Shorterrel, Jean Luc Pontyval, Frank Zappával, Jimmy Page-dzsel, Stevie Wonderral, és még sorolhatnánk ismerősen csengő neveket.

A korábbi fúziós jazz–rock irányvonal után Al Di Meola a mostani hangverseny-körútján visszatér gyökereihez, és az akusztikus gitár hangzását helyezi játékának középpontjába.

A Pécsi Kulturális Központ kulcsszerepet vállalt a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelkedő eseményeinek lebonyolításában. Szervezésében, az évad zárásaként Al Di Meola virtuóz gitárjátéka fogja szórakoztatni az idén elkészült impozáns hangversenyterem közönségét.