Alföldi Róbert hasonmását keresi a Centrál Színház

Jövő január 15-én Sidney Lumet 1976-i, sokszorosan Oscar-nyertes filmjét, a Network-öt (magyar címén: Hálózat) mutatja be a budapesti Centrál Színház. Ebbe az előadásba keresi azt a 175-185 cm magas férfit, aki megjelenésében hasonlít Alföldi Róbertre. A média mákonyos hatalmáról szóló előadásban (hazai ősbemutató!) Puskás Tamás rendezésében a többi között Alföldi Róbertet, Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort és Bodrogi Gyulát láthatják majd a nézők.

(Foto: Sárosi Z.)

Nemigen van időszerűbb, provokatívabb és elképesztőbb történet a Networknél. Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes filmjének látványos színpadi adaptációja apokaliptikus szatíra a média pokoli hatalmáról. Howard Beale, az esti híradó bemondója. Amikor huszonöt év után alacsony nézettség miatt a csatorna kirúgja, végső kétségbeesésében közli, hogy élő adásban lesz öngyilkos. A morbid bejelentés példátlan reakciókat szül – az egész világ a feje tetejére áll…

A filmben Peter Finch játszotta Howard Beale, a hírolvasóból lett próféta szerepét, Lee Hall óriási sikerű színpadi adaptációjában Bryan Cranstont láthatta a közönség, a hazai ősbemutatón, a Centrál Színházban pedig Alföldi Róbert bújik a híradós bőrébe.

A látványos videótechnikát is felvonultató szuperprodukcióhoz keresi a Centrál Színház azt a 175-185 cm magas férfit, aki megjelenésében hasonlít Alföldi Róbertre. A munka jövő január 10–14. között, a főpróbahéten mindennapos, a premiert követően havi 4–6 alkalommal ad esti elfoglaltságot, versenyképes statiszta-felléptidíj ellenében. Jelentkezés egyszínű, egyenletes háttér előtt, nappali fényben készült fotókkal a casting@centralszinhaz.hu email címen. Egy teljes alakos és 3 mellkivágású képet várnak, szemből és mindkét profilról, tehát összesen 4 csatolmányt.

A média mákonyos hatalmáról szóló előadásban többek között Alföldi Róbertet, Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort és Bodrogi Gyulát láthatják majd a nézők. Az előadás mozgóképes világáért Gothár Márton felel, a díszlet- és jelmeztervező Pallós Nelli, az előadás eredeti zenéjét Puskás Dávid szerezte.