Árverés: bezárt a győri Magna Steyr

Bezárja győri irodáját a jármű-fejlesztéssel, gyártórendszerek tervezésével foglalkozó Magna Steyr ECH Kft. A 42 munkatársat érintő döntést már tavaly meghozta a grazi központ a csökkenő rendelésállományra és a romló piaci környezetre hivatkozva. Csak néhány munkatárs maradhatott mostanáig, hogy a társaság teljesíthesse a szerződésekben vállalt kötelezettségeit.

A cég vezetése úgy döntött, hogy a megmaradt eszközöket elárverezik. Ehhez az átláthatóság és a kiárusítás tisztasága végett az online árverés módszerét választotta. Az érdeklődők már most fénykép alapján böngészhetnek az interneten a bútorok és berendezések mellett a számítástechnikai eszközök között is; az összesen 116 tétel április 9-én személyesen is megtekinthető a helyszínen. Nagy része irodabútor, szekrény, polc, íróasztal, prezentációs mágnes- illetve parafatábla. Az egyéb kellékek között találhatók telefonok, számítógép, szkenner, fénymásoló, vetítő, valamint szerver. Ez utóbbi a legdrágább, kikiáltási ára 750 euró (230 ezer forint). A cikkek összértéke kikiáltási áron 12 520 euró (3,8 millió forint). Az online licitálást április 11-én zárják.

A Magna Steyr győri irodáját 2001-ben alapították. Mérnökei jármű-fejlesztéssel foglalkoztak, gyártóberendezéseket, szerelősorokat terveztek. Ügyfelei között az anya- és társvállalatokon kívül olyan cégek voltak, mint az Audi vagy a Volkswagen.