Ausztria bezárt a vírusveszély miatt

A legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért mától, november 22-től országos zárlat lépett élebe. A zárlat a beoltott és a be nem oltott személyekre egyaránt vonatkozik. Tíz nap elteltével majd újra értékelik a helyzetet, a jelenlegi állapotokat tekintve a korlátozás december 13-án véget ér. (A tudósításban felhasznált képek szerzőijog-tulajdonosa az Österreich Werbung.)

A turisztikai célú utazás tehát mától a kényszerű állapot miatt szünetel – tájékoztatta lapunkat Kaufmann Ildikó az Österreich Werbung osztrák idegenforgalmi szervezet magyarországi munkatársa. Ezt írja: „amint további információk állnak rendelkezésünkre, tájékoztatjuk önöket a www.austria.info/hu/jo-tudni/koronavirus oldalon.
Felelős vendéglátó országként Ausztria a lehető legjobban felkészült a téli turizmusra, például olyan intézkedésekkel, mint a 2G-szabály, azaz: „getestet, geimpft”, magyarul: tesztelt és oltott. A jelenlegi fertőzöttségi adatok azonban (remény szerint) rövid távú intézkedésként szükségessé teszik a zárlatot. Mihelyt az általános helyzet ezt lehetővé teszi, Ausztria megkezdi a téli szezont.

Lisa Weddig, az Österreich Werbung ügyvezető igazgatója elmondta:
„Turisztikai szempontból nagyon fájdalmas ez a zárlat nekünk. A járványhelyzetre való tekintettel azonban szükség van rá. Továbbra is nagy az érdeklődés az ausztriai téli üdülések iránt. Mi pedig továbbra is bízunk abban, hogy a téli szezon Ausztriában a megfelelő biztonsági intézkedésekkel lehetséges lesz, amint a helyzet javul. Az osztrák vendéglátók már nyáron is felelősen jártak el, és ezt fogják tenni a télen is.”

További információk ezeken az oldalakon: Általános koronavírus-tájékoztató oldal;
Beutazási információk; Síüdülés és téli kikapcsolódás koronavírus-járvány idején;
Regionális Covid-intézkedések az egyes tartományokban