Autó-műszerfal 3D-ben

Az eddiginél nagyobb, jobban látható és még több funkciójú digitális műszerfalak egyre fontosabb részei a járműveknek. A digitális műszerfalak döntő szerepet játszanak a járművek és a vezetők közötti kommunikációban.

A Bosch ezt felismerve fejlesztette az új 3D-s műszerfali kijelzőit. A világ 15 milliárd dolláros műszerfal-piaca 2025-re megduplázódhat (forrás: Global Market Insights). A Bosch az ívelt, az organikus LED vagy a szabadon konfigurálható műszerfalakat tekintve is új szabványokat vezet be.

A 3D-hatás a mozivásznon még élvezetesebbé teszi a filmnézést a mozirajongóknak. A jármű-kijelző mélységélességének köszönhetően a vezetők minden eddiginél gyorsabban képesek feldolgozni a fontos látvány- információkat. Azok a figyelmeztető jelzések, amelyek látszólag „előugranak” a műszerfalról, sokkal egyértelműbbek, mint a hagyományos módon megjelenők. Parkolás közben a tolatókamera képe is valósághű, így könnyen észlelhetők a parkolás esetleges akadályai.

A 3D technológia akkor is fontos szerepet játszik a vezetés közben, amikor az utcák sűrűjében kell eligazodni. Jó hír, hogy a térkép kijelzőjén azonnal egyértelműen látszik: melyik épületnél kell bekanyarodni, hogy a vezető elérje a célját.

A Bosch a passzív 3D-technológiát használja az új kijelzőjén, ami további funkciók – például szemkövető technológia vagy 3D-s szemüvegek – alkalmazása nélkül is kiválóan működik.