Vége az évadnak – Marie és Elgar a Müpában

Május 5-én zárja a Pannon Filharmonikusok öt előadásból álló fővárosi bérletsorozatát. Marie-Elisabeth Hecker a nemzedékének egyik legkeresettebb művésze, aki Edward Elgar utolsó nagyszabású alkotását, az 1919-ben komponált csellóversenyt adja elő. A koncertet Vass András, a PFZ karmestere dirigálja.

A Pannon-bérlet évről-évre egyre sikeresebb a fővárosban. Az évad eddigi négy előadásán telt ház előtt játszott a pécsi zenekar. Az utolsó májusi hangverseny ebből a szempontból biztos nem fog különbözni, hiszen a jegyek nagy része már elfogyott. A Pannon Filharmonikusok a 2016/2017. évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak győzteseit invitálta Pécsre és a Müpa színpadára. A zenekar a sorozat zárásaképp a fiatal Marie-Elisabeth Heckerrel dolgozik együtt, aki Edward Elgar utolsó nagyszabású művét adja elő. Az estet Beethoven egyetlen operájának nyitánya és Rahmanyinov monumentális szimfóniája keretezi.

Marie-Elisabeth Hecker a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben és zenekaraival dolgozott már együtt. Ismertségét a 2005-ben Párizsban megrendezett 8. Rosztropovics-versenyen elért szenzációs sikerével alapozta meg. Az első olyan résztvevő volt a verseny történelmében, aki az első díjon felül két különdíjat is nyert. Annak ellenére, hogy rendszeresen utazik Magyarországra, koncertet első alkalommal ad itt, ahova németországi fellépései után érkezik.

Az idei évadban a Pannon-bérletsorozat búcsúzik a fővárostól, de a Pannon Filharmonikusok 2017/2018. évadának új bérletei már hosszabbíthatóak és megvásárolhatóak.

MARIE ÉS ELGAR

Május 5-én (pénteken), 19.30 órakor

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

Ludwig van Beethoven: Fidelio-nyitány

Edward Elgar: e-moll gordonkaverseny

Szergej Rahmanyinov: II. (e-moll) szimfónia

 

Közreműködik:

Marie-Elisabeth Hecker – gordonka

Vezényel: Vass András