Apró mesék – szerelem és rémtörténet az erdő mélyén

Az (egyelőre még) virágzó magyar filmgyártás újabb termése érett be. Már a műfaj is izgalmas: színes magyar romantikus történelmi rémdráma. A címe: Apró mesék – elsőre sokat nem mond, de a film sztárjai bizonyára ezreket vonzanak a mozikba.

A Szász Attila rendezte film két főszereplője Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica. Szabó Kimmel ma az egyik legnépszerűbb fiatal magyar színész, jó értelemben vett sztár, aki évtizede a Made in Hungária című filmben tűnt fel, és színházban is nagy sikerrel alakítja a legkülönfélébb karaktereket, egyebek között Orlai-féle színházi produkciókban. Kerekes Vica pedig az egyik legizgalmasabb arcú szlovákiai magyar színésznő, akit cseh és magyar filmekben egyaránt sűrűn foglalkoztatnak a rendezők.

A bemutató március 14-én lesz, előtte az alkotók országszerte premier előtti vetítéseken és közönségtalálkozókon népszerűsítik az alkotást, Budapesten kívül Debrecenben, Szombathelyen, Kecskeméten is.

Az Apró mesék története – forgatókönyvíró Köbli Norbert – szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Közben szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró alkotópárosnak az Örök tél, a Félvilág és A berni követ után az Apró mesék az első olyan filmje, amely moziban debütál. Operatőr Nagy András, zeneszerző Pacsay Attila és Parádi Gergely, vágó Hargittai László, látványtervező Valcz Gábor, jelmeztervező Sinkovics Judit, hangmérnök Major Csaba.