Ne adj esélyt vírusnak, betörőnek!

Két kategóriában is az élen végzett a G Data a Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S) felmérésben, így az e-mail security és a malware protection kategóriákban is megkapta a bajnoki címet. A vállalati felhasználók megkérdezésével végzett felmérés szerint a G Data megbízható IT biztonságimegoldás-szállító.

Lendületesen fejlődik a német e-mailbiztonsági piac, így sok gyártó nyújt megoldást a kártevők és a levélszemét kiszűrésére. A PUR felmérésben vizsgált 40 megoldásból 26 e-mail biztonsági gyártó megoldása került be a jól teljesítők közé, ezekből pedig a G Data bejutott a bajnoki kategóriába, miként a kártevők elleni védelmi megoldások versenyében is. A vizsgált 30 megoldás közül csak 9 szerepelt ilyen kiemelkedően. A piac érettségét mutatja, hogy a technológiák kidolgozói között a multinacionális cégek mellett közepes szintű regionális szereplők is vannak.

A PUR-S felmérést 2000 vállalati felhasználó megkérdezésével végezték el, immár második alkalommal. A kutatásban az IT-biztonsági szolgáltatások gyártóit és megoldásaikat 60 kritérium szerint 14 alkategóriában rangsorolták. A G Data ügyfelei magasra értékelik a cég innováció-, ár- és referenciamodelljét, valamint bővülő növekvő termékkínálatát.

Kai Figge (a képen) egyike azoknak a társalapítóknak, akik 1985-ben egy garázsból elindították a G Data-t, a világ első, vírusvédelemmel foglalkozó cégét. Az alábbi interjúban a szakember a PUR-S 2019-i felmérés eredményeit kommentálta, valamit a kártevők elleni védelem és e-mail biztonság helyzetéről beszélt.

– Gratulálunk az eredményekhez, olvasatunkban ez azt jelenti, hogy a tavalyi helyezés sem volt véletlenül. Milyen erőfeszítésekkel sikerül megtartani ezt a magas minőséget?

– Köszönöm! Különösen boldoggá tesz, hogy két kategóriában is bajnoki helyezést értünk el az idén. Megelőzzük a versenytársainkat, főleg a rendkívül fontos e-mail biztonság kategóriában. A különböző szegmensekből származó ügyfeleinkre mindig kiemelten odafigyelünk, elégedettségük és védelmük legfontosabb céljaink közé tartoznak. A kétszeres bajnoki cím jelzi: minőségi munkát végzünk.

– Első alkalommal az az idén az e-mail biztonság területn is díjazott lett a G Data megoldása. Ez meglepte önöket?

– Az e-mail biztonság mindig is a kártevők elleni védelem hatékony összetevője. Ennek megfelelően az e-mail gateway biztonsága a csatolmányban vagy linkben rejtett fenyegetettségek elleni védelem első számú komponense. A zsarolóvírusok összetettek, rendszerfájlok mögé bújnak el, így minimális erőfeszítés szükséges részükről ahhoz, hogy áttörjék egy számítógépes rendszer védelmét. Ha ez sikeres, az egész rendszert titkosítják. Ennek megelőzésére a G Data egy sor megelőző védelmi technológiát kínál, mely az ismeretlen kártevők ellen is hatékonyan véd. A díj nem lepett meg bennünket, de az igen, hogy rajtunk kívül más hagyományos gyártó nem jutott be a bajnoki kategóriába.

– Mi különbözteti meg a G Data-t más vírusvédelmi gyártóktól?

– Sohasem volt ennyi támadás a személyes adatok és a kisvállalatok ellen, mint manapság. Német vállalatként a G Data a szigorú német törvények szerint működik. Ezért kampányunkban is hangsúlyozzuk, hogy az adatok Németországban maradnak. Ez megnyugtatja ügyfeleinket: nemcsak a szigorú német törvényeknek felelünk meg, hanem az Európai Adatvédelmi Rendelet (közismert nevén GDPR) szerint dolgozunk. Már 2011-ben csatlakoztunk az önkéntes No backdoor – vagyis nincs hátsó ajtó – programhoz, melyet a TeleTrust kezdeményezett. Ebben a G Data önként vállalta, hogy a termékeiben megtalált esetleges biztonsági hibákat nem fedi fel egyetlen titkosszolgálat előtt sem, és nem küld nekik át semmilyen adatot. Visszautasítjuk az együttműködést a titkosszolgálati ügynökségekkel. Továbbá a versenypiacon egyedüliként biztonsági megoldásainkat kizárólag Németországban fejlesztjük.

– Milyen területre, innovációra összpontosít a G Data az idén?

– A Deep Ray új generációs technológiánk a mesterséges intelligenciát veti be a kártevők elleni harcba. Ez a jelenlegi kutatás-fejlesztési tevékenységünk fókusza. Öntanuló algoritmusokat és neurális hálózatokat vetünk be a folyamatosan megjelenő új kártevővariánsok ellen. Fenntartjuk a rétegszemléletű megoldások fejlesztését, és a védelmet nem egyetlen layerben valósítjuk meg, hanem egy sor különböző védelmi technológiát egyesítünk megoldásainkban.

A gyártók rangsora a PUR-S 2019 felmérésben

Email védelmi megoldások

E-mail biztonsági megoldások rangsorolása (Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S))


Kártevővédelmi megoldások

Kártevővédelmi megoldások rangsorolása (Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S))