„Az év turisztikai települése, 2020”: Hévíz

Bár 2020 elsősorban a pandémia jegyében telt, amikor csak lehetett, nagy örömmel érkeztek vendégek az ország hazai kiemelt turisztikai célpontjaira. A gyógy- és wellness-turizmus különösen népszerű volt, a belföldi turizmus pedig általában elsőbbséget élvezett.

Minden évben izgatottan várják a turisztikai szakma képviselői és persze az utazók is hazánk legnagyobb online szállásközvetítő portálja, a szallas.hu díjátadó gáláját, amikor szakmai és közönség díjakkal ismeri el a turizmus kiemelkedő szereplőinek egész éves teljesítményét. A nyolcadik alkalommal, tavaly rendhagyó módon, online rendezték meg az eseményt.

„Talán soha nem volt még ilyen fontos felhívni a figyelmet a szakma újítóira, jeles képviselőire, mint ebben a küzdelmes évben” – emelte ki Szigetvári József, a szallas.hu vállalatcsoport vezérigazgatója az eredményhirdetésen elhangzott beszédében.

Ez alkalommal Hévíz lett „az év turisztikai települése”. A díjazottak névsorát, a zsűri szakvéleménye és a szallas.hu rendszerében gyűlő mintegy másfélmillió vendég értékelése és pontszáma alapján állították össze. Ez alkalommal „Az év szállása, 2020” fődíjat a négycsillagos Hotel Európa Fit Hévíz érdemelte.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a díjátadón hangoztatta, hogy „a kitüntetés új erőt ad a városnak. Hévízen minden a turizmus és a vendégek minőségi kiszolgálása körül forog, amiből az itt lakók és a város valamennyi dolgozója kiveszi a részét. Az idén valamennyien erőn felül teljesítettünk, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Előre menekültünk, új célpiacok számára dolgoztunk ki ajánlatokat, új összefogások születtek, gőzerővel dolgoztunk a turisztikai fejlesztéseken. A város ismét megmutatta, hogy a stratégiai együttműködés meghozza az eredményét. Meggyőződésem: ezzel a díjjal erőfeszítéseinket ismerték el.”