A csiga egykoron az osztrák konyha népszerű és sokak által ismert specialitása volt. Bécs pedig a 18. századtól valóságos éticsiga-fellegvárnak számított. A Hofburg előtti a Szent Mihály téren álló Szent Péter-templom mögött még önálló csigapiac is működött, ahol különféle specialitásokat kínáltak.
Eredeti ötlettel egy fiatal, 10. kerületi gazdálkodó, Andreas Gugumuck ezt a hagyományt igyekszik életre kelteni. A különleges étkek kedvelői, az ínyencek a bécsi csigákat megkóstolhatják az osztrák főváros néhány éttermében, továbbá a Gugumuck úr gazdaságával szomszédos bisztróban is.
A csigatenyésztő maga vezeti végig a vendégeket a hat, rafinált fogásból álló kóstolómenün, amely a konyhafőnök, Dominik Hayduck kreativitását dicséri. Az alig harmincszemélyes falatozó havonta mindössze három pénteken tart nyitva, így érdemes időben asztalt foglalni.
Májustól októberig látogatók (feltehetően nem csigalassúságú) vezetéseken fedezhetik fel a csigatelepet, és tudhatnak meg minden érdekességet az éticsigák tenyésztéséről és feldolgozásáról. A vezetés személyenként 19 euróba kerül. Az ár magában foglal egy kóstolót is, mégpedig csőben sütött (gratinírozott) bécsi csigát fűszervajjal, hozzá egy pohár bort vagy alkoholmentes italt. Aki pedig saját maga is meg szeretne próbálkozni a csigatenyésztéssel, az gyorstalpaló oktatáson sajátíthatja el a tudnivalókat.
A Bécsi Csigamanufaktúra és a hozzá tartozó üzlet hétfőtől péntekig 8–16 óra között, szüksége szerint előzetes egyeztetés alapján tart nyitva.