Bornemisza Attila költői estje Fehérvárott

Az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz) ma este újabb színvonalas rendezvényt tartott a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Oskola utcai patinás olvasótermében. Ezúttal Bormenisza Attila költő, esztéta, újságíró, az országos Cserhát Művészkör elnöke volt a díszvendég. Egyúttal megnyitották Kascsák József budapesti Aranyecset-díjas festőművész kiállítását.

A vendégeket a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasószolgálati osztályvezetője, Koloszárné Horinka Valéria Edit köszöntötte. Az est házigazdája Sipos Mari Art-díjas költő, az  Ősfehérvár Művészeti Alkotóközösség vezetője volt, aki meleg szavakkal köszöntötte a résztvevőket.

Bartók Anikó költő mutatta be Bornemisza Attila sokoldalú munkásságát, aki már hosszú évek óta sikeresen vezeti a Cserhát-Batsányi Művészkört, amely minden évben pályázatokat ír ki költőknek, íróknak és festőművészeknek. Emellett ő a főszerkesztője a Cserhát Művészeti Társaság Délibáb című Művészeti Magazinjának. Budapesten, a mátyásföldi Erzsébet ligeti Színházban a minap megtartották a Cserhát őszi gáláját, amelyen Bornemisza átadta a sikeres pályázóknak az alkotói díjakat. Ebből az alkalomból megjelent a Délibáb Művészeti magazin 2017. évi őszi III–IV. száma is. Az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai közül harminchárman vettek részt sikerrel a Harmónia pályázaton.

A rendezvény alkalmából nyílt meg „Itt élned, halnod kell” – címmel Kascsák József, Aranyecset-díjas festőművész kiállítása. A tárlat október végéig megtekinthető a könyvtár olvasótermében. Kascsák József megfestette a névadó, Vörösmarty Mihály, a Szózat szerzőjének portréját, amelyet a könyvtárnak ajándékozott.

Az est résztvevői zenei élmény részesei is lehettek: Berényi Attila előadóművész szintetizátor-játékával, Török-Szabó Ottilia  pedig énekével kápráztatta el a  nagyszámú közönséget.