Canon-újdonságok szenvedélyes fénykép-nyomtatóknak

Két új színes nyomtatóval bővítette újratölthető tintatartályos kínálatát aCanon Europe. A „három az egyben” Pixma G640 és az egyfunkciós Pixma G540 modellt Fine nyomtatófejjel és hat ChromaLife 100 festék alapú tintakészlettel gyártja a japán cég.

A Pixma G640 és G540 különösen hasznos a fényképnyomtatást is szolgáltatók számára azáltal, hogy hat festékalapú tintát alkalmaz. Két új vörös és szürke festékkel az eddiginél szélesebb színskálát és mélyebb árnyalatokat, gazdagabb színeket produkál. Mindkét modell Fine nyomtatófejes technológiát használ az eddiginél fejlettebb nyomtatási minőséget elérendő, miközben csökken a szemcsésség. Akár A4 méretig nyomtathatók fotók – szegély nélkül is.

A Canon tájékoztatása szerint a legújabb MegaTank tintatartályos tintasugaras nyomtatók a kereskedelmi fényképnyomtatással foglalkozók igényeinek teljesítését kiszolgálandó nagy kapacitásúak. Egy készletnyi tartály akár 3800 példány 10×15 cm-es fotó nyomtatására képes. Azon túlmenően, hogy egy 10×15 cm-es fotót akár 47 másodperc alatt képesek kinyomtatni, és 100-lapos hátsó adagolás szolgálja a megszakítás nélküli nyomtatást, ezek a modellek növelik a vállalkozás termelékenységét is.

Az olyan hasznos extrákkal, mint a könnyen cserélhető Fine nyomtatófej és karbantartó kazetta, a Pixma G640 és G540 megkönnyíti a használók dolgát.

A nagy hatékonyságot szem előtt tartó tervezésnek köszönhetően ezek a nyomtatók automatikusan takarítanak meg energiát a praktikus Auto Power On/Off (automatikus ki- és bekapcsolás) funkció segítségével; az LCD kijelző egyszerűsíti a nyomtatási beállítások és feladatok kezelését.

A Canon Pixma G640 és G540 WiFi-re csatlakoztatható, miáltal a képek számítógépről, fényképezőgépről és okos eszközökről közvetlenül kinyomtathatók a Canon Print alkalmazás, az androidos Mopria vagy az Apple AirPrint alkalmazások segítségével.