Családi tragédia Németországban

Családi tragédiához riasztotta egy nagymama a német rendőrséget az észak-rajna-vesztfáliai Solingenben. A helyszínelők öt halott kisgyermeket – 1, 2 és egy 3 éves lánykát, illetve egy 6 és 8 éves kisfiút – találtak egy lakótelepi lakásban.

A gyermekek anyja, akit a rendőrség a bűncselekmény elkövetésével gyanúsít, vonattal Düsseldorfba utazott. Ott folytatódott a dráma.

“A 27 éves nő egy vonat alá vetette magát a pályaudvaron. Jelenleg kórházban van, súlyos sérülésekkel túlélte az öngyilkossági kísérletet. Természetesen kikérdezzük majd a bűnesetről” – mondta el a helyi rendőrségi szóvivő.

A tartományi belügyminiszter közölte; “a nő hatodik gyermeke, egy 11 éves fiú szerencsére jól van. Őt rokonoknál helyezték el.”

Az anya nincs még kihallgatható állapotban. A családi dráma hátteréről semmit sem tudni. A szomszédok azt beszélik, a gyerekeket gyógyszerekkel ölték meg.

“Mély szomorúsággal tölt el a solingeni családi dráma. Jelenleg gondolataimmal és imáimmal az öt kisgyerekkel vagyok, akiket ilyen szörnyű korán kiragadtak az életből” – mondta Reul Herbert.

Solingenben az egész város döbbenten áll és gyászol.

Fordulat a Lübcke-perben
Német ügyészség: Oroszország rendelte meg a grúziai férfi tavalyi meggyilkolását
McCann-ügy: újabb eltűnt kislány került képbe