„Digitális pedagógusokat” díjazott a Vodafone

Két olyan pedagógus munkáját díjazta a Vodafone Magyarország, aki a digitalizáció segítségével bebizonyította rátermettségét és elhivatottságát a járványhelyzet kialakulásakor a digitális oktatásra történő átálláskor.

Az esztendő társadalmi-gazdasági kihívásaival eredményesen szembenéző nőket méltatta a Nők Magyarországért Klub. A Nők Magyarországért díj megalapításával az volt a cél, hogy elismerje a példamutató küldetéstudatukat, a koronavírus-járvány idején tett erőfeszítéseit.

A mai gálaeseményen a Vodafone Magyarország különdíjban részesítette a digitális oktatásban bevezetett újszerű megoldásaiért Dénesné Szak Andreát és Vörös Villőt. Mindkettejükre a modernkori digitális-pedagógus példáiként tekint a vállalat.

Dénesné Szak Andrea Kaposmérőn 4–8. osztályosoknak tanít magyar irodalmat, nyelvtant, németet és dráma tantárgyat. A tanárnő a digitális tananyag átadása mellett diákjainak mentálhigiénés egészségére is nagy figyelmet fordított a pandémia alatt. A pedagógus a karantén kezdetén példára serkentő gyorsasággal állt át a digitális oktatásra.

A Csitáry Emil Művészeti Iskolában szolfézst és keyboardot oktató Vörös Villő a zenetanulás élményét helyezte át a tanteremből az online térbe. A tanárnő a Google Tanterem program használatával új szintre emelte a szolfézsórákat, és a gyerekek mellett a kollégáit is segítette a digitális átállásban.

A Vodafone a Digitális Iskola programjával támogatja a pedagógusok digitális készségeinek fejlesztést, továbbá online óravázlat- és tanulást segítő alkalmazás-gyűjteménnyel támogatja az online iskolai munkát. A programban jelenleg negyven iskola 14 ezer diákja és kereken 1300 tanára vesz részt.