Egy ítélet társadalmi visszhangjáról – szolidaritás Simó Endrével

A hír szent, a vélemény szabad: a Magyar Szociális Fórum augusztus 20-án üzeneteket foglalt csokorba azok közül, amelyekben erkölcsi, anyagi, társadalom-politikai szolidaritásukról biztosították a Fővárosi Ítélőtábla által elítélt alapítóját, Simó Endrét.

Az Acélszürke Hagyományőrző Egyesület Elnöksége nyilatkozatában mélységes felháborodással értesült Simó Endre, a magyar emberjogi mozgalom kiemelkedő alakjának, a Magyar Szociális Fórum alapítójának és vezetőjének méltatlan meghurcolásáról. Tiltakozunk az őt ért vegzálás ellen, s következetesen kiállunk mellette. Simó Endre több évtizedes humanitárius tevékenysége példaértékű egész társadalmunk előtt, ahol napjainkra egyre kevesebben emlékeznek már arra, mit is jelent a szolidaritás fogalma.

Ez nem semmi, itt se jog se emberség, se semmi lassan. (Jogfosztott rokkantak)

Az ítélet felháborító és szolidáris vagyok önnel! (Setét Jenő, jogvédő terepmunkás.

Mélyen igazságtalannak érzem a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét. Az ítélet legfeljebb jog-, nem pedig igazság-szolgáltatás. (Szalay István, MSZP)

A jog manapság nem fejezi ki a társadalom többségének erkölcsi akaratát és felfogását! A törvény bizony már régen nem a többség érdekeit fejezi ki! (Tóth Tihamér)

Én Endre helyében nem fizetném be a “büntetést”! Én leülném! Igaz, én hét évvel fiatalabb vagyok! Kedves Endre! Bárhogy döntesz, mindenképpen együtt érzek veled! Tisztellek és kedvellek! (Fratanolo János)

Minősíthetetlen gyalázat! Szinte felfoghatatlan. (Mészáros Márta) 

A NER nem tűr ellenállást. (Sulyok Gábor)

Szégyen! (Cserepesné Kovács Andi)

Az i-gazságszolgáltatás … ! (Szalai Bálint)

Botrányos ítélet! (Persa Ernő)

Ès ez csak a kezdet! (Kulik Irén)

Ezzel az ítélettel arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy ne törődjenek egymással, hanem menjenek el a problémák mellett, és lépjenek át egymáson. (Budai Gyula)

Nagyon együtt érzek Veled, és további erkölcsi és fizikai erőt kívánok áldozatos munkádhoz. (Kulcsár László, az Infovilág szerkesztője)

Elszomorító, mi több, felháborító az a gőzhenger stílus, ahogyan példát kívánnak statuálni. Az elrettentés politikája! Ennek az ügynek az üzenete: „tűrj nyavalyás, és ha ellenkezni mersz, majd be fogjuk a szádat…” (Petráss László)

Ez ma Magyarországon az orbáni jogállamiság tipikus megnyilvánulása! Már régóta hirdetem, hogy a melósként végzett teremtő emberi érték és az ehhez a fogalomhoz tartozó szociálpolitikai háttér nullára redukálása után a jogvédettség kiirtása az, ami a leginkább irritáló! (Hirschler Tamás)

Azt mondhatnám, hogy a sötét középkorban élünk, de nem, mert akkor, ilyen esetben Dózsa parasztjai ezrével kiegyenesítették a kaszájukat…..és jaj volt az uraknak!!!! (Honvéd őrnagy)

Az ellen nincs kifogása a törvénynek, hogy szegény Hüvelyes Lajost ok nélkül zárt osztályba vitték megbilincselve, pedig szellemileg teljesen rendben volt, elrejtették segítői elől, így elesve órákig feküdt sérülten, egyedül, majd egy elfekvőben végezte. Mindez rendben levő?? Az viszont sérelmes, hogy valaki ott van egy temetési fotón!! Micsoda egy szégyenletes tébolyda lett ez a szegény ország!!Tiszta szívemből megvetem az ilyen törvényt és alkotóját. (Együd Ildikó)

Ítéletek nem jogszerűen születnek, hanem téma vagy politikai igény szerint. Ez JOGÁLLAM? (Korom Sándor)

„Oly korban éltem én e földön, amikor az ember úgy elaljasult…” (Adamaski Julianna)

Bízunk benne, hogy Dombóvári Eszter – talán nem is olyan sokára – “megvallja”: emberbaráti szeretetből volt azon a temetésen, és munkáltatóinak a bosszantására! Jó magyar szokás szerint lesz ő még hős is! (Baloldali Radikálisok)

Rossz vége lesz ennek, de nagyon, a nép nem fog irgalmas lenni… (Kató László)

Nagy  a felháborodás az eseteddel kapcsolatban.  A Társadalompolitikai Tagozat tagjai (de nem csak azok!) szeretnének hozzájárulni az összeghez. Kérlek, add meg a számlaszámodat, ahová küldhetik a hozzájárulásukat. (Salga István, TPT)

Hová lett a szabad véleménynyilvánítási jogunk? Ez az alapvető emberi jog nem veszhet el, mert ha elvész, akkor többé semmihez sincs jogunk! Dr. Simó Endre minden hátrányos helyzetű embertársunkét kiállt, mégis meghurcolták őt. (Demeter Éva jogvédő)

Tiltakozunk Endre elítélése ellen! Ő az emberséget képviselte. (Dornné Szőts Ann

Vérlázító! A Magyar Újságírók Országos Szövetsége anyagi szolidaritást vállal veled. Kérlek, ne az összeget nézd majd, hanem a mögötte meghúzódó jelképes erkölcsi támogatást! (Trom András, a MÚOSZ alelnöke)

Tisztelt Simó Úr! Aki Öntől 190 000 Ft összeget kap ezért, az költse … tudja, mire? Mi pedig, akik harcolunk a törvényektől és a Polgári Perrendtartástól FÜGGETLEN Fővárosi Bíróság ilyen jogellenes eljárásával szemben, adjuk össze azt a pénzt, amit megítéltek, hadd legyen több pénze Állambácsinak a kilakoltatásokat végzők finanszírozására. A kilakoltatások kapcsán pedig szégyellje magát az Állam, a bűnös Bankok és mindazok, akik tevőlegesen részt vesznek benne! (Honvéd ezredes).