Európa-nap az angyalföldi Radnótiban

Európa-napot tart a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a MEASZ a budapesti XIII. kerületi Radnóti Miklós Művelődési Központban május 3-án délután öt órától, amelyre mindazokat várják, akik egyetértenek a szövetség elveivel. Az eseményen közreműködik Bródy János, Hegedűs D. Géza, a műsort Kertész Zsuzsa vezeti. (Képeink 2019. március 21-én, a MEASZ által alapított  Radnóti Miklós Antirasszista Díj átadása alkalmából készültek Nyírbátorban, ahol ez alkalommal a vendégek megtekinthették az “Ellenállás Európában” című nemzetközi vándorkiállítást.)

A Nemzetközi Antifasiszta Szövetség (Association of Anti-Fascists), a FIR (International Federation of Resistance Fighters), az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége ez alkalommal adja át a Michel Vanderborght-díjat – mások mellett – Bródy Jánosnak. Michel Vanderborght a FIR egykori elnöke, belga partizán, antifasiszta ellenálló volt, akit hazája nagy tisztelettel övezett. A Vanderborght-díjat háromévente adják át. Elsőként, 2013-ban a XIII. kerület Önkormányzata kapta meg, Tóth József polgármester vette át a belga parlamentben; a tekintélyes elismerést a törvényhozás elnöke és Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének és az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének elnöke adta át. Három évvel később hazánkból a Klubrádió és a Népszava szerkesztősége kapta meg a szövetség prágai kongresszusa alkalmával.

A május 3-i Európa-napon nyújtják át a MEASZ által alapított „A humanizmus díszpolgára” elismerést dr. Bálint Györgynek, azaz Bálint gazdának. Az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központ rendezvényére támogatói jegyek vásárolhatók április 15-től a MEASZ budapesti (VIII., Kiss József utca 13.) irodájában.