Fogyasztó, szolgáltató: két jó barát…

Az energia- és közműszolgáltatók csak alapos megfontolás után, tekintettel az egészségvédelmi szabályokra ütemezik a fogyasztók ingatlanjában elvégzendő, személyes találkozással járó, kötelező helyszíni munkákat. A szolgáltatók munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a fogyasztókhoz csak a legszükségesebb esetekben lépjenek be, és ott a legrövidebb ideig tartózkodjanak.

A mérőórák éves leolvasását vagy bizonyos kötelező, az ellátásbiztonság céljából szükséges műszaki beavatkozásokat nem lehet elhalasztani, ezért a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) arra kéri a fogyasztókat, hogy a biztonsági óvintézkedések megtartásával segítsék a szolgáltatók munkatársait.

A szolgáltatók jogosultak a fogyasztásmérők leolvasására, a mérőhelyek ellenőrzésére, továbbá az ellátás biztonsága végett halaszthatatlan helyszíni munkálatok elvégzésére. A fogyasztók, használók kötelesek együttműködni. Ez azt jelenti, hogy gondoskodniuk kell a hozzáférésről a fogyasztásmérőhöz, az ingatlanukra bejutásról.

A szolgáltató vagy megbízottja előre egyeztetett időpontban keresi fel a fogyasztói helyet, kivéve, ha hibaelhárítás nem megoldható. A mérőcserékről, egyéb műszaki munkák időpontjáról levélben értesítik a felhasználót; az éves leolvasások időszakát a szolgáltató a számlákon közli.

A szolgáltató munkatársának (vagy megbízottjának) igazolvánnyal vagy megbízólevéllel kell igazolnia magát.

Ha a fogyasztó/használó nem bízik a bemutatott dokumentumban, ellenőrzés céljából felhívhatja a szolgáltatót.

Ha a fogyasztó/használó nem tartózkodik otthon, a szolgáltató munkatársa értesítést hagy a saját vagy a szolgáltató elérhetőségeivel, így a lehetőség van időpont-egyeztetésre. Az éves leolvasás elmaradása esetén a szolgáltatók jogosultak becsült elszámoló számla kiállítására, amely az előző időszak fogyasztási mennyiségén alapul. A legtöbb szolgáltató lehetőséget kínál arra, hogy a személyes leolvasás helyett a használó maga jelentse be az éves mérőállását. Ennek általában a feltétele, hogy a mérőállásról jó minőségű fénykép készüljön, amit a fogyasztó a megadott weboldalon vagy applikáción keresztül juttat el a szolgáltatóhoz, a számlán lévő és az applikáción vagy az online ügyfélszolgálaton jelzett leolvasási időszakban.

A mérőórák cseréjével és a szabálytalan vételezéssel kapcsolatban további részletek itt olvashatók.