Gyerekekhez guruló fogorvosi szék

Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza, és hagyományosan az idén is egy sor helységben kínál ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. A programot az OTP Bank  és a Colgate-Palmolive Magyarország támogatja a többi között azzal, hogy fogkefét és fogkrémeket ajándékoz gyerekeknek, segítendő a helyes fogápolás megtanulását.   

A fogorvosi szék e hét péntekén és szombatján Veszprémbe gurul. Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőben tavaly 5103 iskolás és óvodás fogait vizsgálták a gyermekmentő szolgálat önkéntes fogorvosai, akiknek sajnos, rosszak a tapasztalataik. A szűrésen megjelent gyerekek több mint a felének szuvas a foga. A kis, szegény településeken élő – tehát a nyomor peremén tengődő – gyermekek fogai jóval elhanyagoltabbak, mint a városokban lakóké. Az értelmi és mozgássérült gyermekek fogazata is rosszabb állapotú.

Nagyon jól jön minden alkalommal Colgate-Palmolive Magyarország ajándéka, mivel a szegény gyermekeknek fogkeféjük sincs; ha meg van, akkor arra nincs pénze a családnak, hogy rendszeresen, három havonként cserélje a gyerek(ek) fogkeféjét.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes fogorvosi rendelője július 19–20-án a veszprémi utcafesztiválon (Sarolta-udvar) várja a gyerekeket délután 4-től este 8-ig. Legközelebb szeptemberben lesznek rendelések: 8-án, vasárnap 10–16 óra között a Zalakomári  Somssich Antal Általános Iskolában, 14-én, szombaton 9,30–15,30 óra között Várpalotán, a Vár-Expo alkalmával a Fehérvári út 9. alatti sportcsarnokban.