Hajtogatható hordozhatók

A Hongkongban bejegyzett, mobilkészülékeket és szolgáltatásokat tervező, gyártó és forgalmazó TCL Communication világcég – melyhez a TCL, az Alcatel és BlackBerry termékek és Palm eszközök tartoznak – bemutatta a vállalat legújabb mobilkijelzőit, a világ első feltekerhető és bővíthető kijelzős okostelefonját és a háromfelé hajtható tabletjét – tudatta szerkesztőségünkkel a hazánkban is honos vállalatcsoport sajtóügynöksége.

A legújabb készülékekkel a TCL egyértelműen bebizonyította: még mindig rengeteg lehetőség rejlik az új ötletekben, ha a rugalmas és hajtogatható kijelzőkre gondolunk, számunkra pedig döntő fontosságú, hogy a megszokottól eltérően gondolkozzunk, és élen járjunk az innováció területén – mondta Shane Lee, a TCL Communication illetékes ügyvezetője. – Ezek az újítások azokat a kijelzőtechnológiákat használják ki, amelyek már léteznek a teljes körűen integrált TCL ökoszisztémánkban, hiszen egy drasztikus kutatási és fejlesztési programon belül lehetőségünk nyílik újragondolni a mobilkészülékek fejlődésének jövőjét”. 

A hajtogatható készülékeken kívül a TCL új módszereket határozott meg a rugalmas AMOLED-kijelző technológia előnyeinek kihasználására a világ első, feltekerhető okostelefonjának elképzelésével.  A mindössze 9 mm vékony, hordozható eszköz megalkotói újragondolták a széles körben használt, hagyományos okostelefon kialakítását a szerfölött hajlékony, ezáltal feltekerhető AMOLED-kijelzővel, ami a belső motorok segítségével egyetlen gombnyomással a 17,145 cm átlójú képernyőt 19,812 centiméteresre nagyítja – a használói élmény gazdagítása céljából. Ehhez hozzájárul még a TCL által testre szabott, megosztott képernyő és a több célú használói felület is. Használaton kívül a motoros meghajtású csúsztatott panel a továbbfejlesztett mechanikát használja a rugalmas kijelző elrejtéséhez.

Az összehajtható termékeket érintő fejlesztések rekedtek meg az okostelefonoknál. A TCL szakembereinek meggyőződése, hogy a technológia alkalmas a három részre hajtható tábla-számtógép előállítására is, miáltal új termékkategória jelenhet meg. A működő prototípus mindkét – a DragonHinge és ButterflyHinge – technológiát alkalmazza abból a célból, hogy 20–8–9 képarányú, 3K képernyő-felbontású, 25,4 cm képátlójú táblagépet 16,891 cm méretű készülékké lehessen összehajtani.

Ez az első nagy képernyős táblagép, amelynek felületei a szellemesen beépített két zsanér által gyakorlatilag teljesen összesimulnak.