Hogyan javulhat meg az élet? Leap (Ugrás)

A budapesti Uránia moziban ismerkedhetnek meg a nézők azzal a különleges amerikai filmmel, amely Magyarországon egyetlen alkalommal mutatja meg négy ember életén és 30 coach működésén keresztül ezt a ma még újnak számító hivatást.

A Coaching movie – Leap (Ugrás) című 100 perces dokumentumfilm producere és egyik szereplője, Chérie Carter-Scott (a képen) is részt vesz a vetítésen.

Az egy évig tartott kísérlet arra kereste a választ, segíthet-e a coaching az átlagembernek abban, hogy rendkívüli eredményeket érjen el. Négy ember élete rajzolódik ki a filmben, aki különböző kihívásokkal, nehézségekkel találja szembe magát, gyakran nagy nyomás nehezedik rá, ám ennek ellenére mindent megtesz merész jövőbeli tervei megvalósításáért.

Az egyik szereplő, Rob, egy egész éjszakán át tartó ivászat után, részegségének következtében mindent elveszít. Emmy-díja most a polcon hever, ami emlékezteti valamikori fényes karrierjére és családjára, amely többé nem fogadja a hívásait. Robot megszégyenítő kegyvesztettsége és annak az éjszakának az emléke kísérti, amikor minden darabjaira hullott. Józansági fogadalmában talál kapaszkodót, de keményen kell küzdenie, hogy újra elérje azt a sikert, ami valaha az övé volt. Frusztráltságában és félelmében ráförmed a coachokra: „Minden alkalommal, amikor könnyebbé kéne válnia, rohadtul nehezebb lesz!”.

Precious 148 kilót nyom. A divatbutikokban, amikor ruhát keres, megmosolyogják a méretei miatt, de neki meggyőződése, hogy attól hogy valakinek az átlagosnál teltebb idomai vannak, még nem kevésbé szép. Az álma: fehérnemű-vállalkozás, és más extra méretű nőket is arra kívánna ösztönözni, hogy szeressék a testüket, és merjék szexisnek érezni magukat. Bánatára, viszont az a férfi, aki így elfogadta és szerette őt, önbizalmat adott neki, már nincs mellette.

Soon Loo agyonhajszolt felsővezető, aki Ázsia-szerte különböző cégeket vezet. Tovább akar lépni a következő lépcsőfokra és vállalkozását a következő szintre vinni. Mi lesz, ha nem sikerül? Legnagyobb félelme, hogyan fogadják, ha hazatér szülei házába, apjának szemébe kell néznie  és kijelentenie, hogy kudarcot vallott.

Húszas évei elején Chad elkötelezte magát, hogy addig vár a szexszel, míg rátalál a megfelelő társra. Azt gondolta, hogy 25 vagy legfeljebb 30 éves koráig kell majd várnia. Most, 43 éves szűzként Chadnek hosszú időn át vallott elveivel kell szembenéznie, és megtennie az első bátortalan lépést a nyilvános társkeresés felé.

Ezeket az élethelyzeteket lehet megismerni a filmben. A nemzetközi coach- és mentorszakma színe-java, benn Marshall Goldsmith, Jack Canfield, John Grey, Chérie Carter-Scott, Mark Thompson és mások segítségével négy résztvevő megpróbálja átformálni az életét. A szakemberek kimondják a lényegre tapintó kérdéseiket, emberi és üzleti stratégiai tanácsokat adnak, ha éppen arra van szükség és végigvezetik ügyfeleiket az átalakulás minden egyes lépésén.

 

A néző pedig megismeri nemcsak az életutakat, hanem a változások lehetőségeit és szakembereit is.

A filmet angolul, angol nyelvű felirattal és magyar szinkrontolmácsolással vetítik. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vetítés kezdete: május 9., 18 óra.