Hommék regionális műszaki központot avattak

(Csató József tudósítása) Székesfehérvárott, a Sóstó Ipari Parkban átadták hazánk legnagyobb, magánkézben működő buszvállalata első, regionális központját. A Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központja, saját tulajdonú régiós műszaki bázisa 550 millió forintból valósult meg.

A Homm Kft. kezdeti vállalkozása önerőből, 1989-ben indult Budapesten, egy Németországból behozott Ford Transit kisbusszal. A társaság immár három évtizedes története annak idején autóbuszos különjáratokkal kezdődött. És folytatódott is: 17 esztendőn át a klasszikus különjárat-üzemeltetés volt a cég fő profilja. A dolgozószállítás 2006-tól vált – először kiegészítő, majd – főtevékenységgé. Abban az időszakban írták alá az első közösségi személyszállítási szerződéseket is.

Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok, ügyvezetők újságíróknak elmondták: járműveik havonta több mint 1 700 000 kilométert futnak, naponta több mint 22 000 utast szállítanak.

A társaság 540 dolgozót foglalkoztat, 320 autóbuszt üzemeltet, országosan nyolc szervizzel rendelkezik.

Harminc esztendő és háromszáz autóbusz tapasztalatával épült fel Székesfehérvárott a Homm Kft. első, saját tulajdonú, regionális központja. Az ezer négyzetméteres épületben autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik. Ezenkívül a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény.

Bemutatták a harmincadik születésnapra forgatott videofilmet is, amelyben nyomon követhetővé vált a cég lendületes fejlődése. A szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik. Megtudhattuk, hogy az új csarnokot hőszivattyús hűtéssel/fűtéssel látták el, a járműmosó berendezés a felhasznált víz 90 százalékát újra hasznosítja. A létesítmény a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja.

A vállalkozás egy sor megrendelésnek tesz eleget a dolgozók napi munkába szállításán túl (csak Székesfehérvárott 32 ezer ingázó munkavállaló dolgozik) céges rendezvényekre, osztálykirándulásokra, sítúrákra, zarándoklatra viszi utasait – mindeddig a szervezők és a résztvevők nagy megelégedésére.

A kft. nagy gondot és anyagiakat fordít a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek támogatására.