Ideathon Győr 3.0 – már lehet nevezni

Haladó gondolkodású fiatalok gyűlnek össze, hogy az Ideathon Győr 3.0 ötletmaratonon négy témakörben alkossanak emberre figyelő technológiai megoldásokat. A novemberre tervezett versenyre máris lehet nevezni. (Nyitó kép Győr egyik jellegzetes pontjáról; Matusz Károly felvétele.)

Győr technológiai tudás és erőforrások szempontjából az ország egyik központja. A Széchenyi István Egyetem, egy sor vállalat és ipari szereplő, valamint a Telenor 5G hálózati hozzáférhetősége okán jó hely új ötletek megvalósulására. Ezért döntött úgy a K&H Bank startup-inkubátorprogramja, a Start it @K&H is esztendővel ezelőtt, hogy a budapesti mellett győri központtal is támogatja a hazai startupvilág szereplőit, és inkubátor-programját kiterjeszti nyugat-magyarországi régióra is.

Az Ideathon Győr 3.0 ötletmaraton középpontjában az ember áll, témái: a Föld, az élelmezés, a társadalmi hatás, az egészség, az életvitel, az ipar, a covid-19, valamint a dolgok internete (Internet of Things, IoT) és az ötödik generációs mobiltechnológia, az 5G.

Az Ideathon Győr 3.0-n háromnapos, elmélyült közösségi gondolkodás várja a jelentkezőket, amit alapozó találkozók előznek meg. A résztvevő csapatok a november 11–13-i hétvégére tervezett részben élő, részben online eseményen a Cellux Csoport szakmai támogatásával, a problémamegoldásra irányuló új gondolkodásmóddal és világlátással dolgozhatnak majd a megoldandó probléma értelmezésén és az erre megoldást kínáló ötletük kifejlesztésén. Az Ideathon Győr 3.0-ra csapattal és egyénileg is lehet jelentkezni, ám a rendezvény csúcspontja, a november 13-i versenymű-bemutatón már legalább háromszemélyes csapatokba szerveződve kell a versenyzőknek ismertetniük az ötletüket. A szakmai zsűri értékelése alapján végül három nyertest hirdetnek, amelyek leginkább teljesítik a verseny céljait.

Az Ideathon Győr 3.0 főtámogatója és szakmai partnere a Telenor Magyarország. A mobiltávközlési és mobilinternet-társaság az 5G témakörben kidolgozott legjobb ötleteket jutalmazza. A győztes csapatok az elismerésen túl további személyre szóló szakmai támogatást és a csapat további munkáját segítő szolgáltatáscsomagot nyernek.

A versenyt a Start it @K&H inkubátorprogram szakmai partnere, és a győri startup élet fontos szereplője, a Start IT UP Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezi, a résztvevők számára a nevezés ingyenes.