Ingyenes ünnepi rendezvények 2300 gyermeknek

December 13-án 13 órakor kezdődik a budapesti WestEnd City Center Cinema City mozitermébena „Mindenki karácsonya”; a rendezvényre a szolgálat háromszáz, hátrányos körülmények között élő gyermeket hív meg  budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonötödik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Ez alkalommal a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődik a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bankon kívül a rendezvényt tizenhetedik éve befogadó WestEnd City Center is megajándékozza a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek.

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat december 17-én újra közösen szervezi meg az „országházi gyermekkarácsonyt” a parlament épületében, amelyre nyolcszáznál több, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolást hívnak meg itthonról és külföldről.
A meghívottakat népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd. Részt vehetnek a Csodák Palotája programjain, válogathatnak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják őket végig az Országház nevezetességein, és megtekinthetik a díszőrségváltást. A négyórás program nyolc helyszínen zajlik majd.
A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül.

 
December 18-án, vasárnap 11-14 óra között az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat 19. éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhetik meg a gyerekek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadás csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködteti az ország sok részéből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket. A gyerekeket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból.
Közülük sokan nemhogy az Operaházban, de Budapesten sem jártak még soha életükben. Szívet melengető érzés látni, ahogy a gyerekek hol tátott szájjal, hol mosolyogva csodálják a ház szépségét, és elragadtatva tapsolnak A diótörő meséje láttán.
A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban. Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással jelentkezett. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató koreografált új mesebalettet.
Az előadást két felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Felméry Lilit (Mária hercegnő), Lavguno Levgent (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Szigeti Gábort (Drosselmeier) és Liebich Rolandot (Egérkirály) láthatják.