Itthon is közvetítik André Rieu idei maastrichti koncertjét

André Rieu, a keringők királya (több mint 40 millió eladott album, dvd, nagy sikerű világturnék, budapesti koncert) maastrichti hangversenyén állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig hangszer-ritkaságon, egy 1732-ben készített Stradivari-hegedűn játszik.

A maastrichti esték André Rieu évente több mint 600 ezer nézőt-hallgatót vonzó világturnéinak a legnépszerűbb epizódjai. Tavaly hetven országból több mint 70 000-en utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten és világszerte további 200 000 rajongó követte az eseményt a mozivetítéseken.

A legnépszerűbb keringő-klasszikusokból, opera- és operett-áriákból, musical- és filmzene betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított háromórás műsort műholdas közvetítéssel juttatják el a vetítővásznakra. A szervezők évről évre egyre magasabb színvonalú rögzítési technikákat alkalmaznak, hogy a nézőknek hasonló koncertélményben legyen részük, mintha ott lennének a helyszínen.

Az idei közvetítés az eddigi leglátványosabbnak ígérkezik: 29 kamerát, köztük mozi minőségű felvételekre képes, repülő drónkamerákat is alkalmaznak.

A popzenei stadionkoncertekkel vetekedő látványvilágú koncertet mindössze egyetlen hétvégén, ám hazánkban is számos helyszínen láthatják a nézők, a színpadi produkciók mozi-közvetítéseire és filmklasszikusok újbóli bemutatására szakosodott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Budapesten július 23-án a Pesti Vigadóban, 24-én a Várkert Bazárban vetítik, emellett országszerte művészmozikban is látható lesz: július 23-án Szegeden, Debrecenben és Szolnokon, 23-én és 24-én Pécsett, végül július 31-én Sopronban és Kiskunhalason tűzik műsorra André Rieu idei maastrichti koncertjét.