IVSZ MENTA: technológia, piac, ember

Tagvállalatainak vezetőit és munkatársait, az informatikai, elektronikai és távközlési szektor cégeinek képviselőit, IT-vezetőket és az IKT-szektor használóit várja a szeptember 15–16-án rendezendő MENTA-konferenciára, Egerszalókra a Salaris Hotelbe az IVSZ, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége. Az immár 19. menedzsertalálkozó központi témái a technológia, a piac és az ember lesznek.

A mikrovállalkozások és a kkv-k számára különösen hasznos előadások hangzanak el a hatékony pénzügyi megoldásokat bemutató szekcióban. A kockázati tőke és a pályázati források bevonásának sikertényezőit, az IT-cégek adóoptimalizálási lehetőségeit ismertetik az egyes területek szakértői.

A technológia lehetőségeit és kihívásait tárgyaló előadások között szó lesz egyebek mellett a „jövő internet nemzeti technológiai platform” céljairól, valamint az informatikai biztonságról. Az első napot az infokommunikáció emberi erőforrás oldalát vizsgáló előadások zárják.

A MENTA második napján a közigazgatás lesz a központi téma. Közigazgatási és informatikai szakemberek részvételével előadásokon és kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a Magyary Zoltán Programot, amelynek egyik kiemelt eleme a közigazgatás korszerűsítése, ügyfél-központúvá tétele az e-közigazgatási megoldások kiterjesztésével.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a MENTA-n ismerteti a szövetség 2011–13-ra kidolgozott stratégiáját.

A MENTA előzetes programja az IVSZ honlapján.