Kelendő a megfizethető Start Ausztria menetjegy

Egy hónappal a bevezetése után már több mint 12 600 Start Ausztria menetjegyet értékesített a MÁV-START.

A Start-menetjegyek köre még idén előreláthatóan német, svájci, cseh, szlovák, lengyel, román, horvát és szlovén úti célokkal is bővülni fog, amelyek a teljes ausztriai kínálattal együtt nemcsak a MÁV-mobilalkalmazásból, hanem a megújuló internetes értékesítési felületről is elérhetők lesznek.

A Hegyeshalmon keresztül utazó nemzetközi utasok 90 százaléka választotta a Start Ausztriát. A legnépszerűbbek a Budapest és Bécs (13 €), a Győr és Bécs (9 €), valamint a Budapest és Salzburg közötti utazások voltak – közölték.

Mivel a Start Ausztria bármely magyarországi és ausztriai állomás közötti utazásra elérhető, osztrák határtól távoli magyarországi állomásokról – például Kisvárda, Sátoraljaújhely, Pécs – is vásároltak menetjegyet olyan távoli osztrák célpontokra is, mint Bregenz, Dornbirn, Feldkirch.

A legolcsóbb 9 eurós jegyeket leginkább Győr, Mosonmagyaróvár és Bécs között váltották, a legdrágábbakat pedig 1. osztályra, Budapest–Landeck–Zams útra 63 euróért, 2. osztályon Sátoraljaújhely–Bregenz utazásra 61 euróért vették. Az utóbbi a legtávolabbi magyar zónából a legtávolabbi osztrák zónába szólt.