Kész a nyári menetrend – utascsábíó akció

Mint Matthas Wenk, a Ryanair marketing igazgatója ma újságírók előtt elmondta: a társaság 12 százalékkal növeli utasforgalmát Budapesten. Jövőre a repülni vágyók az eddiginél is több kedvezményes jegyet vásárolhatnak, minthogy az átlagos viteldíjak 10–12 százalékkal csökkenek a következő hat hónapban. Az üzletember arra biztatja az ügyfeleket, hogy már most foglalják le jövő évi nyaralásukat, s ebben nemcsak a Ryanair honlapját nyithatják meg segítségül, hanem mobil applikációt is igénybe vehetnek. A fapados társaság kiárusításba kezd 5249 forintos kezdő árral, a helyek október 16-ig, vasárnap éjfélig foglalható. Érdemes tehát nem késlekedni az igényléssel, mert az olcsó árak miatt hamar elfogynak a jegyek.

Európa legfontosabb üzleti központjaival köti össze a Ryanair a magyar fővárost, a többi között Brüsszellel (heti kilencszer), Dublinnal (naponta) és Londonnal (napi háromszor). Más légitársaságokkal összehasonlítva  – állítja a cég – jobb a menetrend és alacsonyabb a viteldíj, ezáltal a Ryamair ideális választás lehet a hazai üzletembereknek és turistáknak.

Matthias Wenk szerint a Wizz Airhez képest – a poggyászdíjakat is beleértve – a Ryanair mintegy 24 százalékkal olcsóbb jegyeket kínál. A marketing-igazgató elárulta: azért tudják tartósan alacsonyan tartani a jegyárakat, mert az üzemanyag-megrendelésük zöméről már jó előre megállapodtak a kereskedőkkel. A kerozin árának világpiaci emelkedése tehát nem drágítja a jegyárakat.

Lesz-e magyarországi útvonalfejlesztés? – hangzott el a tájékoztatón. Az újságírói kérdésre Matthias Wenk azt válaszolta, hogy a kapacitásbővítést óvatosan kell kezelni. Így egy esetleges debreceni úti cél sincs egyelőre napirenden, bár jelenleg is folynak tárgyalások a Debrecen Airport és a Ryanair között.

Könnyű aligha lesz a mdegállapodás, miután Debrecen a a másik nagy fapados társaság, a WizzAir egyik fontos bázisa hazánkban.