Kimondani is sok: 35 710 615 oldalra bővült az Arcanum adatbázisa

Új tartalmak jelentek meg az Arcanum digitális adatbázis folyamatosan bővülő kincsesbányájában, ahol tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjava áll az olvasók rendelkezésére.

Íme: A Szív (1945–51), Erdélyi Gazda (1902–45), Hazanéző (1990–2020), Könyvvilág (1978–95, Nagyszebeni Reggeli Ujság (1919), Nógrádi Bányász (1952–56),  Új Horizont (1990-2005), Iskolai értesítők, Nagykanizsa – Katolikus elemi főtanoda (1867) A portál főoldalán a „Frissen feltöltött” feliratra kattintva a többi cím is megtekinthető.

A használói szokásokat elemezve a digitális adatbázis fejlesztőinek feltűnt, hogy a portál használói a leggyakrabban tulajdonnevekre – személy-, település-, intézménynevekre – keresnek. Mostantól az Összetett keresésben már lehetőség van ezek alapján szűkíteni-gyorsítani a keresést.

Az Arcanum az idén is megtartja a fekete péntekhez (black friday) kötődő akcióját, az ajánlatokért érdemes lesz körülnézni ezen az oldalon. Azt máris elárulhatjuk, hogy tíz hónapi böngészés és tetszés szerinti letöltés kedvezményes ára tízezer forintba kerül. Kutatóknak, diákoknak, újságíróknak – és persze mindazoknak, akik szívesen lapozgatják, olvasgatják távoli és közeli múltunk nyomtatott krónikáit – különösen hasznos lehet az ajánlat.

Az Arcanum másik előfizethető adatbázisa, a szaktars.hu, ahol hazai szakkönyvkiadók által gondozott művek érhetők el egységesen, kereshető formában. Ez a szolgáltatás ugyancsak előfizethető.