Magyar diákok kiemelkedő sikerei a nemzetközi matematikaversenyen

Tizennégy–tizenhat éves diákokból álló csapat képviselte hazánkat a vietnami fővárosban megrendezett ötnapos nemzetközi matematikaversenyen. A hagyományosan magas színvonalú matematikaoktatásáról ismert délkelet-ázsiai országban egyéni és a csapatversenyeken is kiemelkedően szerepeltek tanulóink. A nyílt matematikaversenyen (HOMC) a magyar fiatalok 14 ország korosztályos válogatottaival mérhették össze tudásukat – a többi között kínai, iráni, maláj, spanyol és lengyel csapatokkal. A meghívás és a részvétel egyaránt a magyarországi matematikaoktatás nemzetközi elismertségét jelzi. A versenyen a magyar diákok mindkét korosztályban dobogóra állhattak. (Nyitó képünk forrása: vietnamnet.vn)
 
Az egyéni versenyszámokban aranyérmet szerzett Várkonyi Zsombor, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Ezüstérmet kapott további két Fazekas-diák: Győrffy Johanna és Tóth-Rohonyi Iván. Bronzérmmel jutalmazták Vámosi Boglár Tünde a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Velich Nóra Zoé, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Lengyel Ádám, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Lovas Márton a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, Osztényi József, a Kecskeméti Katona József Gimnázium, Szabó Ágoston, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Székely Milán, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója kiemelkedő matematikai tudását.

A csapatversenyekben korosztályonként a fiatalabb csapat bronzérmes, az idősebb ezüstérmes lett; teljesítménye és eredményei újfent bizonyították: a magyar diákok a legmagasabb szinten is képesek helytállni a nemzetközi élvonalban.

A csapatot vezető Koren Balázs, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára elmondta, hogy ez a találkozó is újabb lehetőség lehet magyar diákoknak, hogy évről évre rangos tanulmányi versenyen vehessenek részt és nemzetközi környezetben is megmérettethessék magukat. A magyar versenyzőket Koren Balázs mellett Juhász Péter Szabolcs és Károlyi Gergely tanár kísérte el; a versenyzők felkészítésében rajtuk kívül Tóth Mariann, Burián Hanna és Mahler Attila tanár vett részt.