Magyarország jobban teljesít: 140 ezernél több szegény gyerek kap egy tál meleg ételt a szünetben

A nyári vakáció első napjától, június 15-étől kezdődik a szünidei gyermekétkeztetés – közölte lapunkkal az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság. Immár harmadik éve nemcsak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű rászoruló gyermekek napi egy tál meleg ételt kaphatnak az iskolai szünetben. (És ez a napi egy tál étel elegendő egy fejlődésben lévő fiatal szervezetnek? – a szerk.megj.)

A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatta a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőt, továbbá a kérelem benyújtásában a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segít a szülőnek.

Tavaly minden eddiginél több rászoruló gyermekhez, és minden eddiginél több településre jutott el természetbeni ellátásként a nyári szünidőben a gyermekétkeztetés, országszerte csaknem 142 ezer gyermek kapott naponta egy tál meleg ételt a leghosszabb iskolai szünetben, így az intézkedés 11 ezerrel több rászorulót ért el, mint 2010-ben. Idén 6,67 milliárd forintot fordít a költségvetés szünidei gyermekétkeztetésre. Az egy adagra jutó támogatás 570 forint.