Már kínálja ünnepi bélyegeit a posta

A múlt évekhez hasonlóan a karácsonyi jókívánságok postára adásához a Magyar Posta ez alkalommal is értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, alap- és speciális változatban öntapadós forgalmi bélyeget bocsátott ki.

Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen a háromkirályok, a borítékon a szent család, a bélyegzőn egy gyertya motívuma látható. Az újdonságot Maros Krisztina grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta.

A bélyegen megjelenő napkeleti bölcseket – ahogy Máté evangéliumában olvassuk – csillag vezette Betlehembe a gyermek Jézushoz. A népi hagyomány „háromkirályok” néven említi őket, József Attila pedig Betlehemi királyok című versében név szerint ír róluk.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A bélyegek kivételét az ívből nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti. A speciális kisív esetében a flexo nyomdai eljárást csillogófesték-nyomtatással ötvözték, melynek eredményeképpen a bélyegeken bizonyos részletek fémes csillogásban láthatók.

December 1–26. között a posta az idén is lehetővé teszi, hogy ügyfelei – a szolgáltatási díj megfizetése mellett – ünnepi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket. A karácsonyiposta-szolgáltatás valamennyi postán igényelhető. A zöld színű bélyegzőfestékkel használt bélyegzők alapváltozatainak, valamint a „Karácsonyi Posta” jelzőnek a képe jobb oldalon fent látható.