Mellékhatás – Lelki kötéltánc a Rózsavölgyi-szalonban

Egy új, depresszió elleni szert tesztelnek. A kísérlet résztvevői arra vállalkoznak, hogy némi díjazás fejében heteken át, a világtól elzárva, szigorú megfigyelés alatt szedik az új gyógyszert, vagy annak placebóját.

Tóth Ildikó, Sodró Elza, Molnár Áron.

Két huszonéves kísérleti alany, Connie és Tristan között már az első napokban forrni kezd a levegő, de senki sem tudja, hogy a két fiatal egyre fokozódó érdeklődése egymás iránt, a kórházban kibontakozó titkos szerelmük valódi vonzalom-e, vagy csak az új antidepresszáns mellékhatása. Az sem tudható, melyikük kap placebót, és melyikük valódi gyógyszert. Connie és Tristan szeretnének kiigazodni ebben az érzelmi zűrzavarban, és szeretnének bízni a saját érzéseikben, meg persze a másikéban is, de ez csak úgy lehetséges, ha kézbe veszik a kísérlet irányítását.

Sodró Elza, Molnár Áron.

A helyzetet bonyolítja, hogy a vizsgálatot a zárkózott, és meglehetősen labilis lelkiállapotú pszichiáternő, Lorna James vezeti, aki nem hiszi, hogy a depresszió egy agyi kémiai folyamat zavarának eredménye lenne, így abban sem hisz, hogy tablettákkal gyógyítható lenne az.

Sodró Elza, Molnár Áron.

Főnöke, Toby viszont azt vallja, hogy mindenre van gyógyszer, csak meg kell találni a megfelelő összetételű pirulát. Lorna a két fiatal kapcsolatában lehetséges veszélyforrást, érzelmi összeomlást lát, Toby viszont a váratlan eredménytől, a „pozitív“ mellékhatástól áttörési lehetőséget és pénzt remél: hiszen ha ilyen heves érzelmeket képes kelteni az új szer, lehet, hogy megtalálták a szív potencianövelő szerét.

Valló Péter.Szellemi és érzelmi kalandok közepette lehet látni az emberi vágyakat, a vágyakkal való visszaélést, a gyógyszergyárak manipulációit, és az emberi értékek legyőzhetetlenségét.

A darabot  Kovács Krisztina fordította és Valló Péter rendezte. A szereplők: Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza és Porogi Ádám. Bemutató: szeptember 16-án.