Microsoft Office 2010 – már magyarul is

Az Office 2010 – a gyártó szerint – a leghatékonyabb munka élményét kínálja a felhasználóknak a pc-n, mobiltelefonon és böngészőben. A megszokott alkalmazások továbbfejlesztett használói felülettel és új lehetőségekkel bővülve szolgálják ki a számítógéppel dolgozókat. 

A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának kiadásával egy időben megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali pc-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő dvd-t nem tartalmaz ugyan (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

1 A kiskereskedelmi forgalomban kapható teljes dobozos (FPP) Office 2010 Otthoni és diákverzió licencfeltételei értelmében a szoftver legfeljebb 3 otthoni számítógépre telepíthető. Ez az alkalmazáscsomag nem használható kereskedelmi célú munkavégzésre, nonprofit és profitorientált üzleti tevékenységekhez, valamint a kormányzati szerveknél és állami intézményekben.

„Nagy várakozással tekintünk a Microsoft Office 2010 magyar nyelvű változatának megjelenése elé, mert ez a változat olyan új lehetőségeket kínál a használóknak, az eddiginél jóval könnyebbé és profibbá teszik a mindennapi munkát. A párhuzamos szerkesztés, az új Office web-alkalmazások, a fejlett adatelemzés, a video-szerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a szoftver használói egyszerűbben működjenek együtt egymással, hatásosabban életre tudják kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen alkalmazhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is” – foglalta össze az újdonságok legfontosabb előnyeit Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az Office 2010 újdonságairól itt olvashat.