Mikulás munkában – kétszeres öröm az ajándékozás

Nagy a sürgés-forgás a budapesti Millenárison, hiszen megkezdte működését az idei MikulásGyár. Joulupukki, az igazi mikulás ismét eljött, megnyitotta az immár tizenöt éve sikeres jótékonysági akciót, amely újra és újra felhívja a figyelmet arra, hogy miközben ajándékozási szezon kezdődik, gondoljunk arra, hogy valóban minden kisgyerek arcára örömöt tudjunk csalni, éljen bárhol, bármilyen körülmények között. (A nyitó képen: 2008. december 5-én még a Malév gépével érkezett Finnországból Joulupukki, hogy ölébe vegye a felelős szerkesztő legkisebb unokáját, Petit, aki nyilatkozott is az ATV-nek…)

Érkeznek az adományok a MikulásGyárba.

Az adni jó öröme már sokaknak természetes, és ha bármilyen kicsivel is, de egyre többen járulnak hozzá, hogy azoknak is jusson ajándék, akik egyébként nem kapnának. Ismét kínálja a lehetősége a Magyar Vöröskereszt, hogy MikulásGyár által segítsünk együtt azokon, akiknek igazán szüksége van rá!

Mivel segíthetünk? Tartós élelmiszerekkel, tisztálkodási szerekkel, könyvekkel, ruhákkal, játékokkal, elektronikai eszközökkel. Kérik, csak olyan állapotú dolgokat hozzunk, amit magunk is szívesen kapnánk. Pénzt és romlandó árut a MikulásGyár nem fogad. Gyűjtőpontok vannak még Budapesten a Lurdy Házban és a József Attila Színház aulájában is. A MikulásGyár logisztikai partnere a Magyar Posta, amely ebben a csúcsidőszakban is vállalja, hogy ingyen felveszi, illetve a Vöröskereszt központjába szállítja az adományokat. A dobozokra csupán rá kell írni nagy betűkkel: MikulásGyár

A MikulásGyár teljes időtartama alatt igazi karácsonyi hangulat, rengeteg gyermekprogram és felnőtteknek szóló koncert, melegedő és gyermekfoglalkoztató várja a látogatókat mától december 21-ig budai a Millenáris Parkban. Két nagy buborék, meg egy kicsi: a gyár nyüzsgő nagyüzeme, a daloló, nevető, csupa zsivaj rendezvénysátor, és a kicsit csendesebb, de a nyitás percétől kedvelt olvasókuckó az Alexandra Kiadó jóvoltából. Ez utóbbiban sok-sok könyv várja egy kis pihenésre a gyerekeket, meg a vállalkozó szellemű felnőtteket, akik nemcsak kezébe adják a könyvet a gyerekeknek, de fel is olvashatják nekik a meséket.

A könyvkiadó jóvoltából az idén minden mikulásgyári ajándékcsomagba könyvet is tesznek, valamint az Alexandra angyalkái elkészítették „A nagy MikulásGyár” meséskönyvet, amelyet, ha megvásárolnak a látogatók máris adományozókká válnak.

A MikulásGyár köré szervezett  programokról érdemes itt tájékozódni, mielőtt útnak indul a család a télköszöntő, kicsit előünneplős kikapcsolódásra.