Mit hozhat a céges nyuszika?

A hazai vállalkozások egyre szélesebb körében jellemző gyakorlat, hogy nem csupán az év végén, hanem kiemelt évközi alkalmakkor, így például húsvétkor is megajándékozzák dolgozóikat. Az idei ajándékok körét a jelenlegi járványhelyzet és az adójogszabályok eleve meghatározzák.

Ha az ajándékokra meghatározott összeg áll rendelkezésre, az adott vállalkozásnak mindenképpen célszerű olyan lehetőséget választani, amely a lehető legkedvezőbb közteher mellett valósítható meg, ily módon is növelve a munkavállalónak jutó értéket.

Alapesetben az ajándék munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, ez pedig akár megduplázhatja az ajándékozó költségét. Ha azonban az ajándék besorolható az egyes meghatározott juttatások körébe, az ajándék értéke után a kifizetőnek csak 36 százalékos összesített adó- és járulékfizetési kötelezettsége keletkezik.

Csekély értékű ajándék személyenként évente egyszer, a minimálbér 10 százalékáig (16 740 Ft) adható. Csekély értékű ajándék lehet termék, szolgáltatás, vagy ezekre beváltható utalvány, feltéve, hogy az csak konkrét termékre, szolgáltatásra fordítható és pénzre nem váltható.

Céges rendezvényen a minimálbér 25 százalékáig terjedő (41 850 Ft) egyedi értékű ajándéktárgy is adható „egyes meghatározott juttatásként”, ha a rendezvény jellege vendéglátás vagy szabadidős program. Feltétel: az ajándék nem lehet utalvány, és az ajándéktárgyat a rendezvényen át is kell adni.

Céges rendezvényt a jelenlegi covid-veszélyhelyzetben is lehet tartani – online formában. Online rendezvényen a NAV tájékoztatása szerint elegendő, ha az ajándékot csak „szóban” adják át, azaz közlik, hogy mi a juttatás és az hogyan érhető el. A megajándékozott pedig azt később kézbesítéssel vagy a kifizetőtől személyesen is átveheti.

Adómentes ajándékozásra a munkáltatónak nincs lehetősége ugyan, de pandémia idején különösen ösztönző lehet, ha a munkáltató húsvét alkalmából a munkavégzéshez szükséges eszközöket ad a munkavállalóknak. Ez esetben az eszköz ugyan a munkáltató tulajdona marad, de azt a dolgozó használhatja a munkájához, sőt részben magáncélra is. Ilyen juttatás lehet például egy új komputer, egér, egérpad, laptop-táska, egy értékes toll vagy mobil telefonkészülék…