Nagy lehetőség iskoláknak, könyvtáraknak

Iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50 százalékos kedvezményes áron november 15-ig tartó pályázatot hirdetett meg a Tinta Könyvkiadó azzal a céllal, hogy segítse az ellátásuk a magyar nyelv új, korszerű szótáraival.

Egy reprezentatív felmérés szerint a hazai könyvtárak nagy többségében csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A Tinta a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadójaként – átérezve felelősségét – pályázatot írt ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A kiadó szótárai közül jó néhányat a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár-díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája a Tinta Kiadó honlapján megtekinthető a pályázati feltételekkel és tudnivalókkal együtt.