Napjaink legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban az ABB

Az ABB megkezdte robotikai gyártó és kutató létesítményének építését Kínában, a világ legnagyobb robotikai piacán. A gyár és a hozzá tartozó egységek 150 millió amerikai dollárba kerülnek, és várhatóan 2021-ben nyitják meg őket. (A nyitó képen: az épülő gyár makettje.)

A Sanghaj közelében, a Kangqiao zöld ipari parkban épülő 67 000 m2 területű új gyárban a legkorszerűbb gyártási folyamatokat alkalmazzák majd, beleértve a gépi tanulást, valamint a digitális és az együttműködő technikákon alapuló megoldásokat is. A robotikaiparban ez lesz napjaink legkorszerűbb, legnagyobb mértékben automatizált és legrugalmasabb gyára – olyan központ, ahol robotok gyártják a robotokat. Helyet kap ott kutató és fejlesztő központ is, segítendő a gyors innovációt a mesterséges intelligencia területén.

A Sanghaj közeli központ nyitott innovációs bázisként szolgál majd, ahol az ABB szoros együttműködésben fog dolgozni az ügyfelekkel azért, hogy együtt fejlesszék ki az egyéni igényekre szabott automatizálási megoldásokat.

Az ABB Robotika világszerte még két gyárral rendelkezik: a svédországi Västerås-ban lévő üzem az európai, a michigani Auburn Hills gyár pedig az amerikai ügyfelek igényeit látja el.