Nassfeld: pillanatonként új meglepetések

Aki felemelkedik a Kickerline-on, aztán megpillantja a behavazott hegycsúcsokat, élvezi a fantasztikus panorámát, majd a Funslope-on – amely a család számára igazi élvezetet nyújt, mivel a hagyományos lesiklópályákkal ellentétben tökéletes változatosságot kínál a legkülönfélébb havas és nem-havas elemekből – lecsúszik, az biztosan szeretné újra és újra élvezni mindezt. Ehhez jön még a hópark, a Nassfeld-mozi, a terepsízés, a versenypályák, melyek minden nap valami új izgalmat, élményt és örömöt tartogatnak. Aki pedig rendszeresen tanulmányozza az „újnémet” nyelven hirdetett „Nice Surprise” feliratú információs táblákat, az is igazi meglepetéseket élhet át ezen a vidéken.

Mindez annak a 26 millió eurós fejlesztésnek köszönhető, melyet az utóbbi két idényben a pályákra, az infrastruktúrára fordítottak Nassfeldben. Például a „Rudnigsattel” hatszemélyes sífelvonóra; az ülőliftek komfortosabbá tételére (köztük az időjárási viszontagságaitól védő burkolatra és ülésfűtésre). K iszélesítették a pályákat, bővítették és megerősítették az ún. havas létesítményeket is. A közvetlenül a sípálya mellett elkészült az új, fűthető sítároló, s hogy síléc nélkül is mindenki boldoguljon, a síbusz-hálózatot is bővítették.

A világhálótól elszakadni képtelenekre is gondoltak: WiFi-sugárzók sokasága kínál gyors és ingyenes internetelérést az egész síterületen. A helyérzékeny szolgáltatás révén a használó mindig az aktuális tartózkodási helye szerint kapja meg a legfontosabb híreket, információkat. Tájékozódhat a vendéglátóhelyekről, eseményekről, látnivalókról, találkozási pontokról. A folyamatosan rendelkezésre álló internetre mindenekelőtt a fiatal vendégeknek, sportolóknak van szükségük, mert ők töltik a legtöbb időt a lélegzet-elállító freeride-terepeken, új és újabb sebességrekordokra törekszenek a Ski-Movie-pályákon, vagy kérnek profi freestyle-tippeket a Shred-School-ban Friedl Kolartól, a Halfpipe országos bajnokától, az Európa-bajnokság második helyezettjétől.

Nassfelden felkészültek arra, hogy a kitűnő minőségű szolgáltatások miatt megnövekszik az érdeklők száma, ezért a szállodákban is több az igényeknek teljes mértékben megfelelő hely. S mert a technika fejlődése nem áll meg, gondoltak az e-autó tulajdonosokra is: ők „megtankolhatják“ autójukat a Millennium-Express parkolójánál található elektromos töltőállomásnál.

Nassfelden december 6-án kezdődik a téli idény, ráadásul és meglepetéssel, egy 66 eurós megtakarítási ajánlattal, mert az idén is minden a Hatos a pályán” akció körül forog. Ez azt jelenti, hogy minden vendég, aki ezen a honlapon bejegyzi magát, 66 eurót kap ajándékba. Tartalma: egy-egy 33 euro értékű síbérletutalvány és 33 euro értékű szállásutalvány. Az akció december 24-ig érvényes két vagy több személy foglalása esetén.

A 6-os szám más módon is szerencsét hoz december 16–18. között. A „Hatos a pályán” kockajátékban a pályán lévő két óriási dobókocka „gondoskodik” arról, hogy a vendégek nagyszerű nyereményeket vigyenek haza. A 66-os úton található 6 partner menedékház, síkunyhó (hütte) egyikében az étel-, illetve italfogyasztásuk értékét nyerhetik vissza azok, akiknek kedvez a szerencsekocka. Azok pedig, akik az egész 66-os utat végigjárva részt vesznek a nyereményjátékban, a következő 6 évre szóló 6 napos síbérletet nyerhetnek.

Azért, hogy az este se legyen szokásos, 19 órától a szállodazónában, közvetlenül Nassfeld mellett hatalmas parti kezdődik látványos jégfaragó show-val, majd a jazz-zenész és dalíró, Charlie Armstrong és a brit muzsikus, James Cottriall élőben adja elő legjobb slágereit.

Nem feledkezett meg Nassfeld a gyermekekről sem, sőt: meglepően nagyvonalú és számtalan meglepetéssel szolgál, hogy téli üdülésüket igazi szórakozássá varázsolja. A „Nassfeld Ski Surprise” jóvoltából a 10 évesnél fiatalabbak vendégként vehetnek részt a sívakáción. December 7–24. között pedig ezek az ifjú télisport-kedvelők ingyen kapnak síbérletet és ingyen szállhatnak meg a szülők/nagyszülők szobájában, sőt ingyen kapják az ellátást is.

S ha mindez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy az idén, kis szerencsével, bárki találkozhat apálya angyalaival”, azaz azokkal a lányokkal és fiúkkal, akik az egész idényben apró kedvességekkel lepik meg a vendégeket. Az nem tudható, hogy éppen mi jut eszükbe, de finom falatokkal, ingyen síszervízzel vagy kalauzolással a síterületen minden bizonnyal kedveskednek majd a síelőknek.