Németország az Európai Hidakon

A hídépítés célja az újabb párbeszéd, közös európai kultúránk újrafelfedezése. A közeledés a megismerésen keresztül vezet.

A BFZ évente más-más ország kultúráját akarja izgalmasan, sokszínűen bemutatni, amelybe sok szerző sokféle műfaja belefér. „Az európai párbeszéd elindításához a legszebb nyelv a művészetek nyelve” – nyilatkozta Fischer Iván karmester (a képen), a Budapesti Fesztiválzenekar művészeti vezetője.

Tavaly Csehország állt a fesztivál középpontjában, az idén Németországon a sor. A közönség Mufattól Brahmson át Kurt Weill és a kortárs zene alkotásaival találkozhat. Élőben hallható Tony Lakatos, Michael Wollny, Nils Wagram és a Nostalgia Trio. A tematikát a Magyarország nyugati határnyitásának 25. évfordulója határozta meg.

A 15 programból álló Európai Hidak fesztiválon a 11 zenei produkciót német–magyar irodalmi és  sanzonest egészíti ki; után beszélgetés kezdődik a Goethe Intézet munkatársainak közreműködésével.

Szeptember 15-én nemzetközi kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a határnyitás hatását a gazdasági és kulturális kapcsolatokra.

A részletes műsor megtekinthető a www.mupa.hu és a www.bfz.hu weboldalon.