Nevében a lényege: brutális teljesítményű játékgépek

Az Omen X asztali gép, az Omen 17 laptop, az Omen X ívelt kijelző és az Omen SteelSeries kiegészítők – a latin szó eredeti értelmét alapul véve – mégis csak megmozgathatják a jövőbe látók fantáziáját, és ha még a meglehetősen elterjedt téves fordítását, azaz ferdítését is szóba hozzuk a „noblesse oblige” (a nemesség kötelez) analógiájára, akkor e nyelvészeti eszmefuttatás vége akár az is lehet, hogy az Omen gépcsalád megalkotói is valamiféle kötelezettséget is vállaltak, jó sorsra szánták termékeiket. Erre utal a gépcsaládot bemutató gyártói ajánlás is, ami kiemelkedő teljesítményt, rugalmasságot emleget a sokoldalú személyre szabhatóság mellett.

A lényeg: az Omen X-sorozattal tovább bővült a HP játékosoknak szánt termékkínálata. A számítógépeket a legkorszerűbbként ismert, 4K felbontást kínáló NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyával szerelik, hogy minden eddiginél remekebb képekkel gazdagítsák használóik, a játékosok élményeit. A hatodik generációs, tuningolható Intel Core i5/i7 processzor (a VR-ready GPU-egységgel!) elbűvölő virtuálisvalóság-világba (VR) röpíti a masina használóját.

Tekintettel arra, hogy kiemelkedő nagy teljesítményű gépek tetemes hőt termelnek, a HP kifejlesztette a háromkamrás hűtéstechnológi, amelynek lényege: a leghevesebb alkatrészeket egymástól elválasztva, külön-külön hűtő tartja optimális hőfokon. A gyártó állítja: az Omen X asztali PC-t akár három, 120 milliméteres vízhűtéssel is kiegészítheti használója, hogy a készüléktetőre szerelt szellőzőnyílások meg a házat megemelő állvány segítségével mindig friss és hűvös levegő járja át a számítógépházat – az alkatrészeket kímélendő.

Az amerikai gyártó abban is segíti a játékok megszállottait, hogy üres Omen X-házat vásárolhassanak, aztán maguk pakolják tele a saját elképzeléseik és igényeik szerint alkatrészekkel – miközben a hőelvezetésről már nem kell gondoskodniuk, mert az adott.

A legújabb 17,3 hüvelyk képátlójú Omen laptopot is a profi játékosok igényei szerint tervezték meg a HP-nél. Az erőgépben (gyári alapkiépítésben) NVIDIA GeForce GTX grafikus kártya gondoskodik a legjobb képről; a masina súlya 3200 gramm és 33 milliméter vékony, tehát egy jófajta hátizsákban könnyen szállítható. A még igényesebben NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy 1070 típusú grafikus kártyákkal kérhetik áhított 17-es laptopjukat, amelyekben a dán Bang & Olufsen és a HP saját Audio Boost rendszerei valósághű hangzásra késztetik a quad hangszórókat. A mini Display Port támogatja a dupla 2K, 4K kimeneteket és a streaminget is. A 95 wattórás polimer akkumulátor alkalmas a legújabb NVIDIA GPU-egységek maximális, 7,25 órás üzemidejének támogatására. – Az Omen X ívelt kijelző a megszállott játékosok egyik álma lehet; ez a HP első olyan terméke, amelyet az NVIDIA G-Sync technológiájával látták el. A legújabb fejlesztéseket alkalmazó kijelző számos lehetőséget nyújt azoknak a felhasználóknak, akik széles látószögre és zökkenőmentes játékélményre vágynak.

A további kiegészítőkről se feledkezzünk el! Az Omen SteelSeries fejhallgató fontos tulajdonsága, hogy könnyű, még ha nehéz hangokat kell is továbbítania, és persze kényelmes is. Az Omen SteelSeries billentyűzet személyre szabható – adja tudtul a gyártó -, 16,8 millió szín megjelenítésére képes megvilágítása lehetővé teszi egyedi színek létrehozását, illetve képes a színek változtatására, „reagálva” a játékban zajló akciókra. A sorozat egeréről se feledkezzünk el: egyedi igények szerint beállítható, testre szabható: RGB-megvilágítás, egyedileg programozható hat gomb, zéró hardveres gyorsítás… Az egér „meghálálja”, ha saját, az asztallapra kiválóanj tapadó padján rohangálhat.

Végül ne feledjük el: az Omen platformszoftvert az Omen asztali számítógépekre előre telepítik; használata különösen ajánlott a billentyűzetekhez, egerekhez egyaránt, mert felhőrendszer segítségével megkönnyíti az egyéni beállítások mentését és exportálását.