Nevet keresnek a bécsi pandakölyköknek

Mivel az első három hónapban viszonylag magas a pandák halálozási aránya, a kínai hagyományoknak megfelelően csupán a születésük után száz nappal, 2016. november 15-én kapnak nevet a Schönbrunni Állatkert új sztárjai, az óriáspanda-ikrek.

A nőstény bocsnak már megvan ugyan a neve, amely korábbi bátyjáéihoz hasonlóan Fu-val kezdődik, de többet egyelőre nem árul el a bécsi állatkert. A testvérének a nevére viszont a világ pandarajongóitól várja a javaslatokat. A megkötés csupán annyi, hogy két szóból kell állnia, és a szerencséset jelentő „Fu” kifejezéssel kell kezdődnie. Az ötleteket október 16-ig lehet elküldeni a panda@zoovienna.at e-mail-címre.

A Schönbrunni Állatkertben 2003 óta élnek óriáspandák a Kínai Népköztársaság kölcsönadományaként. Yang Yangnak és Long Huinak eddig három utóda született: Fu Long, Fu Hu és Fu Bao; valamennyit visszavitték Kínába. A legifjabb bocsok, az ikrek augusztus 7-én születtek, és azóta már nagyot nőttek, kinyílott a szemük, fel tudják emelni a fejüket és tudnak kapálózni is a lábaikkal.